Ще се изненадате коя е най-полезната напитка, която можете да пиете зимно време

2382

Дали е възможно една напитка да върши невероятни неща за тялото ни? Според Уляна Супрун, професор, отговорът е да. Дори твърди, че това е дори най-добрата зимна напитка и през студените месеци гарантирано ще ни предпази от куп проблеми.

Учени: Тази напитка подобрява зрението най-бързо

Това, което тя съдържа, може да спомогне предпазването на сърцето, да подобри кръвоснабдяването на мозъка, да нормализира кръвната захар и холестерола и дори да добави антиоксидантно действие. И коя е тя? 

Любимото на всички: Какаото!

Разбира се както към всяко нещо, трябва да се подхожда разумно при употребата на любимото топло какао. Не забравяйте, че то съдържа кофеин и теобромин, като е с високо съдържание на калории. Не е препоръчително да се консумира от бременни жени, хора целящи да отслабната или такива, които страдат от неврози. Но ако просто искате да се стоплите и да се повеселите, без подобни противопоказатели, какаото е вашата напитка.

Експертите имат разминавания в мненията, когато стане въпрос за ефекта му върху кожата, като някои смятат, че може да предизвика акне, докато други твърдят, че точно то предпазва от UV радиацията и изглажда бръчките.

Легендарната напитка, която подмладява и лекува тялото - пийте я всеки ден

Разбира се, ако имате здравословни цели, касаещи напитката, най-добре първо се консултирайте с медицинско лице, преди да разчитате сляпо.

 

Внимание - този вид какао може сериозно да ви навреди

На всяко дете е било любимо чаша мляко в добавка с вкусно какао. Много възрастни продължават да пият какао, но не знаят някои подробнос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Тези 3 зодии трябва да внимават...
Предстоящата седмица: Кои зодии...
2 неща, с които НИКОГА не трябва...
Тези зодии са най-тежките свекърви...
Кои зодии вървят чрез нахалство...
Будистки мъдрости за по-щастлив...
Странните неща, които мъжете...
Как да се справите с разбито сърце?...
3 детайла, които правят едно момиче...
5 начина да получите повече подаръци...
9 коварни капана на съзнанието,...
Подаръци от съдбата: 5 съвета...

Последни новини