Ще забравите за стреса, ако започнете да правите това всяка седмица

3544

Семейният психолог Кристина Ковалевска казва, че дихателните техники, воденето на дневник и боят с възглавници могат да помогнат за справяне с тревожността.

Според нея, ако човек се намира в стресова ситуация и изпитва повишена тревожност, включително за близките си, е важно да поддържа познатия начин на живот: сън, редовно хранене, леки физически упражнения поне под формата на разходки, общуване с близките. "Важно е да се отбележи, че тютюнопушенето и алкохолът, към които много хора прибягват в ситуации на стрес, не помагат за подобряване на състоянието, а напротив - влошават го. Затова в такъв момент е по-добре да се съсредоточите върху здравословните си навици", препоръчва тя.

Ковалевска отбеляза, че осъзнаването на случващото се може да помогне в стресова ситуация.

„Различни техники за диафрагмено дишане могат да помогнат за намаляване на тревожността. Това е един от най-бързите и ефективни начини за намаляване на моментния стрес. Друг елементарен начин да се успокоите е да изпиете чаша вода на малки глътки", предлага психологът.

Специалистът добави, че ако нивото на тревожност пречи на човек да се справя с ежедневните задачи, той може да се отърси от това като се огледа наоколо и назове пет неща, които вижда, пет неща, които чува, пет неща, които може да докосне, пипне и вкуси.

Психологът също така препоръчва да се разчита на настоящето и да се мисли критично, за да не се потъва в негативни прогнози за бъдещето.

Това са най-нетоксичните бързи храни, дори лекарите ги ядат

Диетологът и гастроентеролог Нурия Дианова посочи най-безопасните видове бърза храна, като оцени ястията от гледна точка на вероятностт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

Задължително правете това с кърпите,...
Готвач: Ще забравите за беленето...
Всеки опитен шофьор има тази подправка...
Ето я тайната за меки и пухкави...
Сложете това лекарство в пералнята...
Каква е причината японците да...
Полезно ли е киселото мляко за...
Как да спрем събуждането по едно...
Зачервяване на лицето след алкохол...
Вегетарианска кето диета – възможно...
Фурната ще заблести като чисто...
Лекар: Честото задавяне с храна...

Последни новини