Синдром на компютърното зрение

8240
Синдром на компютърното зрение
Снимка: Pixabay

  Без значение дали сме на работа или сме си у дома, ние прекарваме голяма част от времето си, тренчени в екран или монитор и очите ни прекалено се натоварват и изморяват. Особено в днешното съвревие. Нека да ви разкажем какво е синдром на компютърно зрение в настоящата стаия.

  Недостатъчно движение, непрекъснато взиране в екрана и напрежение на очите по време на работа, са основна причина  за появата на хронично главоболие, замъглен поглед и умора на очите. Те значително се натоварват при работата ви с компютър. Това са и основните симптоми на синдрома на компютърно зрение.

  То обозначава негативните  ефекти, пораждащи се от прекомерното заседяване пред екрана на компютъра повече от обичайно. Ако прекарвате повече от 3 часа на ден пред компютъра, то вероятно синдромът се е проявил при вас.  За да предотвратите всички тези неприятни неразположения е добре да се погрижите за вашето здраве.

Опитайте се да преместите монитора да бъде далеч от вашия прозорец

  Светлината отвън често предизвиква проблясъци по екрана на компютъра и така очите ви по-бързо се изморяват. Ако поставите вашия компютър по-далеко от пряка слънчева светлина или сложете и пуснете щорите, за да контролирате коло светлина е достъпна в стаята. Така в очите ви няма да се появява това напрежение. Ако желаете може да си закупите и матов монитор.

Често примигване

   Когато се  взирате  в екрана на компютъра, сте  по-съсредоточени и примигвате  три пъти по-малко от обикновено. Това може да доведе до усещането за сухота и дразнене в очите. Добре е да примигвате по-често, за по-добро овлажняване на  ретината и избягванен а замъгляване на погледа.

Настройка на дисплея на екрана

  Яркостта на дисплея на екрана и силата на неговия цветови  контраст  е от особено значение за добрия комфорт  на очите ви, особено когато прекарвате дълго време в четене и работа на компютъра.

 

 

Посетете своя очен лекар

  Ако ежедневно работете на компютър е добре да минете задължителните профилактични прегледи при вашият очен лекар. Поне веднъж в годината е редно да се консултирате с него при наличието на първи симптоми на дискомфорт в очите.

Подходящо осветление

  Редно е да избягвате лампите със флуорисцентна светлина. Направете си един прост тест с огледало: поставете джобно огледалце пред вашия екран и ако на него се отрази електрическата лампа, тогава мониторът ви не е поставен на подходящо място.

  Тези съвети ще са лесно изпълними за вас и ако ги прилагате всекидневно, ще може да избегнете много фактори на сндрома на комптютърно зрение, поради  продължителната работа пред екрана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно