НА ЖИВОВойната в Украйна

Сирия към ЕС: Изпратете помощ въпреки наложените санкции

1383

Външният министър на Сирия Фейсал Мекдад призова днес европейските държави да окажат помощ на страната му след смъртоносното земетресение, предаде Ройтерс. Пред ливанската телевизия "Ал Маядин" той каза, че наложените санкции не са оправдание за страните да не изпратят своята помощ към Сирия.

Сирийски длъжностни лица отдавна твърдят, че западните санкции пречат на опитите за възстановяване в районите, където 12-годишният конфликт е затихнал. САЩ и Европа казаха, че санкциите имат за цел да подтикнат сирийското правителство към политически процес, който да сложи край на конфликта.

Най-малко 1832 души са загинали, а хиляди са ранени в Сирия след няколко смъртоносни земетресения и последвали вторични трусове в съседна Турция, съобщиха властите в страната. Новинарската агенция САНА съобщи за най-малко 812 загинали и 1449 ранени в провинциите Латакия, Хама, Идлиб, Тартус и Халеб, които са под контрола на правителството, предаде БТА.

Най-малко 1020 са загиналите, а 2400 - ранените, в контролираната от опозицията северозападна част на Сирия, като се очаква броят им да "се увеличи драстично", казаха спасителните екипи, известни като "Белите каски".

Сирия не е поискала задействането на механизма на ЕС за гражданска защита след земетресенията

Досега Сирия не е поискала от ЕС да задейства механизма за гражданска защита след вчерашните опустошителни земетресения, съобщи говорит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Азия

Южна Корея ще строи второто по...
Заради 160% инфлация: Протестиращи...
Емине Ердоган поде борбата срещу...
Ердоган се похвали, че е построил...
Имран Хан твърди, че изтезават...
Земетресение с магнитуд 5,1 разтърси...
Външният министър на Китай: Москва...
Иранският аятолах отхвърли всякакви...
Северна Корея изстреля голям...
САЩ получават разширен достъп...
Пекин отчита спад на населението...
Япония предоставя безвъзмездна...

Последни новини