Скалата, Роналдо, Меси: Кой е най-скъпоплатеният инфлуенсър в Instagram?

8027
Скалата, Роналдо, Меси: Кой е най-скъпоплатеният инфлуенсър в Instagram?
Снимка: Getty Images

Дуейн Джонсън Скалата е един от най-популярните и обичани актьори в Холивуд. Впечатляващите му изяви спечелиха сърцата на публиката, още когато се състезаваше в Световната федерация по кеч. Актьорската му кариера е също толкова успешна – Скалата участва в редица високобюджетни продукции на американското кино и е едно от най-известните лица от екрана.

Освен безспорния си актьорски талант, здравенякът умее да печели от своята популярност – той е натрупал богатство от 800 милиона долара, както от изявите си на екрана, така и от рекламни ангажименти и спонсорирани публикации в социалните медии. A най-впечатляващото е, че неговото състояние се е удвоило за по-малко от година.

Не е изненада, че Скалата е и един от най-добре платените актьори в Холивуд и печели десетки милиони за участието си във филми. Освен това има собствена компания за текила, наречена Teremana Tequila. Притежава и собствена лига по американски футбол, за която е платил 15 милиона долара.

Колко му плащат за публикация в Instagram?

Скалата е все по-успешен бизнесмен, но и популярността му расте – последователите му в Instagram се увеличиха със 76 милиона през изминалата година.

Мускулестият американец е желано рекламно лице на спортни стоки, енергийни напитки и др.

Той печели по 1,71 млн. долара на спонсориран пост в Instagram, което го превръща в петата най-добре платена знаменитост в платформата. В момента харизматичният актьор има впечатляващите 326 милиона последователи в социалната мрежа, като само 4-ма души получават повече от него за рекламни публикации. През 2020 г. Скалата дори успя да се превърне в най-скъпоплатеният инфлуенсър.

Кои са най-скъпоплатените инфлуенсъри в Instagram?

Instagram остава една от най-популярните социални медии за инфлуенсър маркетинг, но кои са най-успешните световни знаменитости? Компанията за маркетинг в социалните медии Hopper HQ за поредна година разкрива колко печелят любимите ни звезди за техните рекламни публикации в Instagram.

1. Кристиано Роналдо – 463 млн. последователи; 2,4 млн. долара на пост

За втората поредна година Кристиано Роналдо е убедителен лидер в класацията на най-добре печелещите звезди в Instagram. Той получава по 2,4 млн. долара на рекламна публикация, което е с близо 50% повече спрямо миналата година. Това изобщо не е изненадващо, предвид неговите 463 милиона последователи в социалната мрежа. Те са нараснали със 155 милиона за изминалите 12 месеца. Кристиано Роналдо печели повече от всеки друг в Instagram

2. Кайли Дженър – 355 млн. последователи; 1,835 млн. долара на пост

На второ място в класацията се изкачва Кайли Дженър, която миналата година беше четвърта, с 1,835 млн долара на публикация и 22% увеличение на доходите си. Само преди 3 години риалити звездата оглавяваше тази класация и междуременно се превърна в най-младия милиардер в света.

3. Лео Меси – 345 млн. последователи; 1,777 млн. долара на пост

След като беше на 7-о място миналата година, футболната звезда Лионел Меси направи силно завръщане в топ 3. Аржентинският гений стана част от звездния тим на Пари Сен-Жермен, спечели дългоочаквания първи трофей с националния отбор – Копа Америка, където се изяви в пълния си блясък, а след това бе награден със седмата си Златна топка. Успешната му година бе съпроводена със 121 млн. нови последователи в Instagram и увеличение с 600 000 долара на тарифата за рекламна публикация.

4. Селена Гомес – 320 млн. последователи; 1,735 млн. долара на пост

Селена Гомес също изпраща успешна година. Тя е четвъртата най-скъпоплатена Instagram знаменитост, като получава по 1,735 млн. долара за своя рекламна публикация. Тя се изкачва с едно място в класацията, след като беше 5-та през 2021 г.

6. Ким Кардашиян – 322 млн. последователи; 1,689 млн. долара на пост

Ким Кардашиян е неизменна част от класацията на най-скъпоплатените инфлуенсъри и продължава да бъде втората най-успешна представителка на клана Кардашиян в Instagram след Кайли Дженър. Тя има 322 милиона последователи в социалната мрежа, като 91 милиона от тях са дошли през последната година. Бившата съпруга на рапъра Кание Уест печели по 1,689 млн. долара за рекламна публикация – с 270 000 долара повече спрямо миналата година.

Кои са другите най-скъпоплатени инфлуенсъри, четете в EXPERT.BG.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Абсолютен прецедент: Майсторите в "Бригада Нов дом" отказват да ремонтират къща

Гонзо е на ход: Виктория от "Ергенът" официално ще съди БФС

Сбогом, Цър-пър: Алек не даде роза на Виктория и разочарова зрителите

Жена, изпратила 8000 картички на Хари Стайлс, влезе в затвора

Рут Колева се оплака, че няма апартамент

60-годишен зарязал Маги от "Ергенът" заради по-млада

Цветелина Грахич кълне Слави Трионов: Боже, благодаря ти, че се отървах от тая помия! (СНИМКА)

Защо дъщерята на Том Круз не иска да го вижда?

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com