Сладоледена диета стана хит

3794
Сладоледена диета стана хит
Снимка: iStock

Сладоледеният десерт, получен чрез замразяване на предварително приготвени плодове, млечна маса на базата на вода, захар и сок, е перфектно освежаване в горещите дни. Но сладоледът е не само сладък за нашето тяло, той е витамини и минерали и по-специално източник на калций, който помага в борбата с нежеланите килограми.

Ледената диета е открита от д-р Брайън Уайнър, гастроентеролог от Ню Джърси, а влиянието на околната температура върху човешкото тяло е потвърдено и от изследователи от Института за медицински изследвания Гарван в Сидни. Д-р Вайнер вярва, че консумирането на литър сладолед на ден ви позволява да изгорите около 160 калории, което е енергиен разход, подобен на оживената 1,5-километрова разходка. По негово мнение можете да свалите около 15 кг за едно лято.

Каква е ефективността на диетата със сладолед?  

Диетата със сладолед е все по-модерна диета. Сладоледът съдържа много калций - елемент, който допринася за процеса на напълняване и отслабване. Съответно, когато в тялото има много, способността му да изгаря мазнините се увеличава. В обратната ситуация - липса на калций - клетките на тялото натрупват мазнини и се разширяват в обем. Като приемате калциеви добавки, е възможно да изгорите 26% повече калории и 38% повече мазнини. В идеалния случай калцият трябва да идва от естествени източници, т.е. Учените, провеждащи подобни изследвания, включват сладолед, съдържащ мляко в млечните продукти. Диетата със сладолед е почистващо и отслабващо лечение.

Kолко време се използва диетата със сладолед?

Продължителността на диетата със сладолед е средно 4 седмици. Предпоставката е да се ядат общо 1500 калории всеки ден. От тези ястия човек трябва да се състои от сладолед, но без захар или мазнини. Размерът на порцията не трябва да надвишава чаша и да бъде по-малък от 250 кцал. Освен това, при диетата със сладолед трябва да пиете около 3-4 литра вода, за предпочитане в замразена версия или с добавяне на кубчета лед. По време на диетата ядем основно пресни плодове, варени зеленчуци, протеини и фибри, получени от пълнозърнести храни. Ниската температура на сладоледа позволява на тялото да задоволи по-бързо апетита за сладко, което от своя страна предотвратява скоковете на кръвната захар и тялото бързо се хидратира. Първите ефекти са видими след около седмица - плосък корем и чист тен. По време на диетата със сладолед, тялото попълва недостига на витамини и отделя килограми под формата на вода, задържана в тялото. Ако менюто ни по време на диетата със сладолед се основава на здравословни почистващи съставки, тази диета може да гарантира на тялото истински детокс.

Какъв сладолед и кога си струва да се яде?

Домашно приготвеният сладолед, приготвен с кефир или пробиотично кисело мляко, е най-добрият в диетата за сладолед. Добавките трябва да включват: банани, сурово какао, спирулина, боровинки, малини - естествени съставки, съдържащи антиоксиданти. Струва си да започнете закуската със сладолед, защото зимното хранене ще стимулира метаболизма и ще подобри работата на мозъка. Не трябва обаче да използвате най-често предлагания сладолед, тъй като тези, които се изяждат в излишък, ще се отлагат само под формата на мазнини. Когато купувате сладолед, трябва внимателно да прочетете състава му и да изберете тези със здравословни съставки и възможно най-малко калории.

Ползите от диетата със сладолед

Резултатите от изследванията на диетолозите потвърждават, че то също укрепва организма, намалява риска от хипертония, остеопороза, камъни в бъбреците и рак на дебелото черво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Пазете нервите си: 5 съвета от тибетски монах, за да се отървете от стреса на работното място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com