Слагам това в пералнята и дрехите миришат както никога!

2432

Потенето е естествен физиологичен процес, който ни помага да регулираме температурата на тялото и да се освободим от токсините. Причина за появата на неприятен мирис всъщност са бактериите, които взаимодействат с отделените от кожата вещества. Това не е проблем, когато използваме добър дезодорант, но някои материи са по-склонни към задържане на миризма от пот, дори и след изпиране. Ако прахът за пране на помага, може да използвате няколко домакински трика за неутрализирането й с помощта на натурални съставки.

Ето 4 начина да отстраните миризмата на пот от дрехите, без да се налага да използвате силни препарати:

Аспирин и винена киселина

Това е едно от най-ефективните средства за ароматизиране на зоната под мишниците. Напълнете купа с топла вода и добавете 3 натрошени аспирина и 1 чаена лъжица винена киселина (кисел калиев тартарат, винен камък). Разбъркайте до формирането на хомогенна паста. Използвайте четка за зъби, за да нанесете върху проблемната зона, и натъркайте добре. Оставете сместа да преседи минимум 20 минути, след което изперете дрехата с прах за пране. Ако често използвате тази блуза (униформа, спортен екип) и миризмата е по-трудна за премахване, повторете процедурата.

Опасни ли за здравето ли са домашните мезета и луканки? Отговорът ще ви изненада

Сода бикарбонат

Содата за хляб има много добри почистващи и ароматизиращи свойства, заради което често се използва върху съдове и домакински повърхности. Пригответе натурален „препарат“, като в купа смесите 2 супени лъжици сода и 1 супена лъжица вода. Разбъркайте добре, а получената паста натъркайте с четка за зъби върху зоната на подмишниците. Оставете разтвора да действа 15 минути (при нужда може и цяла вечер), а после измийте с прах за пране. Този метод е особено подходящ за бели ризи и униформи.

Бял оцет

Този натурален продукт ефикасно елиминира бактериите и неприятните миризми. Пригответе леген с топла вода и добавете 1/2 чаена чаша оцет. Накиснете дрехата за 2-3 часа, а после изперете. За проблемни материи може да добавите 1/3 чаша оцет и в пералната машина заедно с препарата. Белият оцет абсорбира лошите миризми, а освен това има деликатно действие и може да се използва върху цветни дрехи.

Вода за уста

Нейните силни антибактериални свойства помагат за почистване и ароматизиране на замърсени материи. Препоръчително е да използвате върху тъмни дрехи, защото повечето марки имат леко оцветяване. Излейте няколко капачки върху проблемните зони и оставете препарата да действа за 30 минути. След това изперете както обикновено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Чистофайници

Неочакван трик: Почистете хладилника...
Как да подредим правилно храната...
Почистването на загорял тиган...
Пералнята не центрофугира - 5...
Топ трик за почистване на микровълновата...
Защо в пералнята прането става...
Не съм чистил прах вкъщи, откакто...
Направете дома си лесен за почистване,...
Почистете дивана от петна и прах...
7 тайни за пране на бели дрехи,...
Не правете това: 5 често срещани...
Може да съсипе всичко: 4 често...

Последни новини