Слави срещу Борисов - минути до големия сблъсък

9545
Слави срещу Борисов - минути до големия сблъсък
Снимка: Колаж/Actualno.com

Остава час до сблъсъка между Бойко Борисов и Слави Трифонов, от който се очаква донякъде и да зависи бъдещето на кабинета. При последното си интервю пред Антон Хекимян Борисов призна, че това изправянето пред камерата е сериозен стрес за него, но това е нищо в сравнение с напрежението, на което се очаква да бъде подложен при Трифонов. 

Следете Бойко Борисов при Слави Трифонов НА ЖИВО в Actualno

Въпросите, които Слави трябва да зададе на Борисов

Който е гледал днешното интервю на премиера Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV, няма как да не е останал с усещането, че много въпро...

Ходът на Борисов

Големият залог е, разбира се, правителството. Облаците около Борисов се бяха сгъстили страшно много, но той вероятно разчита на два спасителни хода - първият, че прие оставката на Валери Симеонов, която със сигурност бе отпускането на един от клапаните на напрежението и поне за момент едната "фракция" - на майките на деца с увреждания, е удовлетворена. Според мнозина оставката на Симеонов бе пряко свързана с гостуването при Слави - Борисов не би могъл да отговори с мълчание на Трифонов, който след благотворителния си концерт в Лондон се превърна в един от най-важните говорители на "Систената ни убива". И ако пред Хекимян премиерът все пак можеше да каже с вдигане на рамене, че "оставката на Симеонов не се обсъжда", то това нямаше да мине пред Трифонов. Другият коз на Борисов е вълнението на петролните пазари и очаквания спад на цените на бензина и особено дизела, което обаче все още не се случва чак в такава мяра конкретно за дизела, че възмутените да бъдат удовлетворени. Тоест, очакването е премиерът да ликвидира обсъждането на двата проблема по следния начин: "Симеонов го уволнихме, а дизелът ще пада", ерго, няма проблем. 

Ходът на Трифонов

Голямата грешка на Трифонов би дошла от това той да позволи на Борисов да вземе инициативата и да му позволи да декламира различни статистики: средната работна заплата, ниво на безработицата, километри магистрали и пр. Борисов със сигурност ще тика разговора към детайла, докато Трифонов трябва да направи обратното: да изведе разговора на онова ниво, което владее - емоционалното, и да се опита да артикулира онзи широк, анонимен, хаотичен глас на протеста. За водещия разговорът има също немалък залог - от него зависи в голяма степен и вероятната му бъдеща политическа му кариера, или поне намесите му в политиката по един или друг начин. 

Трети вариант: Примирие

Иван Бакалов: Дали Слави няма да стане патерица на ГЕРБ?

"Според Слави Трифонов президентът Радев "отказал на суверена". На президент мястото му не е в шоу, а Слави не е чак "суверена". А сре...

Такова е предположението на журналистът Иван Бакалов. Той заяви следното:

"Срещата довечера ме притеснява, защото Слави е на път да опропасти надеждите на хората за неговия политически проект. Борисов отива на среща, подгрявана от обслужващите медии като среща между "двама някогашни съмишленици" ("24 часа" и др.). Тоест медиите внушават, че ще има сближаване, подаване на ръка. Опитват се да превърнат шоуто в мощен пиар в подкрепа на Борисов. Да не забравяме, че когато в Щатите излезе в сп. "Конгрешънъл куотърли" статия за криминалното минало на Борисов, представяща го като мафиот, Слави Трифонов му даде да води шоуто на другия ден, свириха му затрогващо "Батальонът се строява" и т. н. Борисов отива там да демагогства, внушават Слави да подаде ръка за разбирателство. Това ще е край на политическия му проект. Още една патерица на ГЕРБ. Има достатъчно."

НА ЖИВО: Бойко Борисов гостува на Слави Трифонов

Историята им

Близо 10 години той и Трифонов са в скрита война, която избухна след като премиерът обяви, че водещият искал 50% от ГЕРБ навремето, а Трифонов бурно отричаше. Премиерът също бе част от прословутото обвинение, че Слави имал градинка пред хотел "Маринела". Борисов на няколко пъти повтаряше тезата си, докато Трифонов само преди няколко месеца го нарече лъжец и го заплаши със съд, ако продължи да говори за въпросната градинка. Слави изигра една от водещите роли за популяризирането на Борисов още в най-ранните му години, когато беше главен секретар на МВР.

Слави Трифонов: Погазиха референдума

Слави Трифонов направи равносметка на изминалите две години, откакто близо 3 милиона и половина българи гласуваха на инициирания от нег...

Actualno.com също има предложение за въпроси, които трябва да бъдат зададени на премиера. От екипа на "Шоуто на Слави" дадоха възможност на всеки, който иска да зададе въпрос на премиера, да им пише, което и сторихме. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com