НА ЖИВОВойната в Украйна

Слави Трифонов пак вкара темата Северна Македония в действие

4627

Слави Трифонов за пореден път обвини бившите си коалиционни партньори от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, както и ГЕРБ и ДПС. Причината - отново темата Северна Македония.

В публикация във Facebook лидерът на "Има такъв народ" цитира външния министър на РСМ Буяр Османи, който преди дни каза пред "Сител": "Изходът от преговорите с България приключи с 3 на 1 за нас. Ние запазихме езика, започнахме преговори за членство в ЕС и оставихме историческите въпроси извън пътната карта. България получи промяна на Конституцията някъде по средата на процеса - след започването на преговорите. Поради тази причина смятам, че това бе един добър компромис".

За този резултат - 3:1 за Северна Македония, в българския парламент гласуваха “Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДПС, “Демократична България”, а БСП йезуитски се въздържа. 
“Има такъв народ” гласува “против”. 
P.s. Не забравяйте, че подигравката с българската история и памет и отказът веднага да бъдат защитени правата на българите в Северна Македония, а не някъде в далечното бъдеще, е една от причините, заради които падна правителството на Кирил Петков.

"За този резултат - 3:1 за Северна Македония, в българския парламент гласуваха “Продължаваме промяната”, ГЕРБ, ДПС, “Демократична България”, а БСП йезуитски се въздържа. “Има такъв народ” гласува “против”", пише Трифонов.

"Не забравяйте, че подигравката с българската история и памет и отказът веднага да бъдат защитени правата на българите в Северна Македония, а не някъде в далечното бъдеще, е една от причините, заради които падна правителството на Кирил Петков", повтори за пореден път тезата си лидерът на ИТН - че разпадът на кабинета "Петков" бил свързан с РСМ.

Слави Трифонов: Имам един въпрос, на който още не мога да намеря отговор - ето кой

"Има един въпрос, на който не мога да намеря отговор от момента, в който съм се осъзнал. Въпросът е - кой обича да го лъжат? Замисли се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Заместник-министър: Променяме...
Свиленски: Лидерският въпрос...
БСП решава как се явява на изборите...
МВнР: Управляващите в Северна...
МВнР: Властта в РСМ постъпи унизително...
Петър Стоянов: Изнасянето на...
Стефан Янев: Не виждам особен...
Гечев: Променяме стратегическия...
Спасовски отказал на Демерджиев...
Йотова: Северна Македония сама...
"Възраждане" се оплакаха, че...
Здравко Димитров за поисканата...

Последни новини