След едногодишна пауза Ричард Клайдерман отново на сцената с концерти в София и Пловдив

3362
След едногодишна пауза Ричард Клайдерман отново на сцената с концерти в София и Пловдив
Снимка: Кантус Фирмус

Обичаният по цял свят френски пианист Ричард Клайдерман идва в България за първите си сценични изяви след принудителна пауза, продължила повече от година заради Covid пандемията. В края на м. май звездата на пианото ще гостува в София и Пловдив за концерти с Оркестъра на Класик ФМ радио по покана на агенция „Кантус Фирмус“. На 29 май т.г. Клайдерман ще свири за първи път в Града на тепетата в зала Колодрум, а събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Столичната публика ще има удоволствието да чуе на живо романтичния пианист на 31 май 2021 в зала 1 на НДК от 20:00 ч. „Здравей, България! Много съм развълнуван, че ще свиря отново за Вас“, възкликна Ричард Клайдерман в специално обръщение към родните фенове. Пианистът подготвя едно много специално шоу със селекция от любими хитове, нови композиции и аранжименти на класически творби.

Изумителната концертна кариера на Ричард Клайдерман започва през 1976 г., когато  продуцентът Оливие Тусен търси млад пианист за записа на нова пиеса – „Балада за Аделин“. В лицето на никому неизвестния тогава Филип Паже – рожденото име на пианиста, Тусен открива големия талант, превърнал се в звезда от световна величина. „Балада за Аделин“ е продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на рекордите на Гинес. Тя е последвана от множество албуми с хитови изпълнения на авторски мелодии и аранжименти, които му донасят огромна популярност като създател на стила New Romantic. Повече от 40 години животът на Ричард Клайдерман е един безкраен низ от концерти и пътувания по света. До март 2020 г., когато заради световния локдаун, подобно на много други музиканти по света, той е принуден да замени сцената с онлайн изяви в домашна обстановка и активна работа в звукозаписното студио. Наскоро Ричард Клайдерман публикува в социалните мрежи нов аранжимент на „Валс на цветята“ от Чайковски, като специален поздрав за пролетните дни. Ето как се обърна той към почитателите си.  „Преди една година ние всички смятахме, че този корона вирус ще трае само няколко месеца, и че нашият живот скоро ще се върне към нормалния си ритъм. Уви, в момента ние виждаме, че вирусът продължава да присъства в нашето ежедневие и различните му варианти усилват тежестта на тази здравна и икономическа криза. Ние, музикантите и артистите, които сме лишени от нашето изкуство на сцената, възлагаме надежда на ваксините. Но това, което виждам е, че природата не е засегната по никакъв начин от тази ужасна епидемия. В предстоящите седмици ние посрещаме пролетта и завръщането на хубавите слънчеви дни.“

Със своите изпълнения Ричард Клайдерман докосва сърцата на хората от различни поколения и социални слоеве по целия свят. Концертите  му са истински музикални спектакли, изпълнени с елегантност и романтика. Те създават уникална емоционална атмосфера и се превръщат в незабравимо преживяване за публиката. А заради дългото прекъсване, предстоящите две изяви в България ще бъдат наистина специални.

Билети за двата концерта на Ричард Клайдерман са налични за онлайн продажба от днес, 21 април на TicketsBG.com, и Epay Go – линкове за София и Пловдив.

От следващата седмица ще стартира и продажбата в Билетния център на НДК в София, както и в Пловдив на следните каси: Билетен център пл. "Стефан Стамболов" №1 (пред община Пловдив), билетна каса на Античен театър, ул. "Цар Ивайло" №2, Туристически информационен център, ул. "Райко Даскалов" №1 (на пл. "Римски стадион").

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт в България

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com