НА ЖИВОВойната в Украйна

След Латвия Литва също анулира лиценза на руската телевизия "Дождь"

1094

Литва, по примера на Латвия, също отмени лиценза за излъчване на руския телевизионен канал "Дождь". Считан досега като опозиционен на режима на руския диктатор Владимир Путин, каналът наскоро използва карта на незаконно анексирания от Русия през 2014 г. Крим, в която той бе посочен като част от Руската федерация, а освен това използва израза "нашата армия" по отношение на руските въоръжени сили. За решението съобщава пресслужбата на Литовската обществена телевизия (LRTK).

Аналогично решение взе вчера Националният съвет за електронни медии на Латвия (NEPLP) като забрани излъчването на "Дождь" на територията на страната, и освен това обяви, че планира да бъде блокирано и излъчването на канала в YouTube в Латвия.

По-рано, на 2 декември руската телевизия отнесе и глоба от 10 000 евро за публикуване на въпросната карта с окупирания от Русия Крим и за думите "нашата армия".

Освен това Литва започва и проверка във връзка с изказване на водещия на канала Алексей Коростельов, който заяви, че "Дождь" помага със снабдяването на руските войници: „Надяваме се, че успяхме да помогнем на много военни, включително с оборудване и дори само с елементарни удобства на фронта."

ОЩЕ: Шефът на латвийския СЕМ подкрепял Путин за Крим, а взе лиценза на руска опозиционна медия

Не ни е нужно разрешение от ООН: В Литва разрушават най-големия си мемориал на съветските войници (СНИМКИ)

В литовската столица Вилнюс започна демонтажът на най-големия в страната мемориал на съветските войници, разположен в гробището Антакал...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

ЕС, Г-7 и Австралия налагат таван...
НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 04.02....
Зеленски: Европейският съюз...
Жертви и ранени при тежка автобусна...
Дмитро Кулеба: Руската дипломация...
В Полша започна обучението на...
Българин в Киев: В момента всички...
ЕС ще отпусне 25 млн. евро на Украйна...
Националната гвардия на Украйна...
Зеленски за Бахмут: Никой няма...
Фон дер Лайен: Путин направи две...
Зеленски поиска санкции за руската...

Последни новини