НА ЖИВОВойната в Украйна

Служителите на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на протест в защита на директора си

1462

Работещите от УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД заявяват готовност да започнат ежедневни протести, ако д-р Дечо Дечев бъде отстранен от длъжността изпълнителен директор, и може да прераснат в искания на оставки, както на министъра на здравеопазването, така и на цялото правителство. Това съобщават от лечебното заведение.

На 30 януари в 08,30ч. работещите в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ще се съберат пред лечебното заведение, за да решат какви действия предприемат от тук нататък и с настояване д-р Дечев да оттегли подадената от него оставка.

Притеснени от зреещото напрежение НС „Защита“ изпрати писмо до министъра на здравеопазването и министър-председателя във връзка с изложения проблем.

Без никакво основание, според заетите, напълно неоснователно изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД д-р Дечо Дечев, е „трябвало“ да подаде оставка като такъв.

Необяснимо е защо това се случва, защото на всички е известно, че това е един от най-успешните мениджъри на държавна университетска болница, осигурил стабилното финансово и икономическо състояние на болницата, условия на труд и условия за пациентите на висота, привлечени висококвалифицирани специалисти, достойни и справедливи трудови възнаграждения, липса на трудови конфликти.

Заетите не виждат основание за освобождаване на изпълнителния директор. По-скоро виждат опит за натиск срещу директора и срещу болницата, която е апетитна хапка, за да бъде разграбена и унищожена, както опитаха преди няколко години, и да я докарат до такова състояние, в каквото се намират всички останали държавни и общински болници. Така, удобно за някои, ще бъде подарено българското здравеопазване на частния сектор и всички висококвалифицирани специалисти ще се насочат там, заявяват служителите в болницата.

Шеф на болница подкара линейка, за да спаси жена

Шефът на болницата в Карлово д-р Обрейко Обрейков се превърна едновременно в шофьор на линейка и спешен лекар, за да спаси живота на же...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Здравеопазване

Какво обещават партиите преди...
Фармацевтичният съюз: Хиляди...
Спад в броя на новите случаи на...
Седмицата на коронавируса: Ковид...
Коронавирусът в България: Процентът...
Спешните медици на протест на...
Новите случаи на коронавирус...
Стартират безплатни прегледи...
Спад в броя на новите случаи на...
Стартират безплатни прегледи...
СЗО: Над 30% от децата в България...
Държавният авиационен оператор:...

Последни новини