Смениха представителите на държавата в Надзорния съвет на НЗОК

2744
Смениха представителите на държавата в Надзорния съвет на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщиха от правителствената пресслужба.

За представители на държавата са определени Александър Златанов, Людмила Петкова, Мария Беломорова и Борис Михайлов. Те заемат местата съответно на Васил Пандов, Виолета Лорер, Естел Василева -Тодорова и Румен Спецов. Припомняме, че по закон един от 4-те представители на държавата в НС на НЗОК е шефът на НАП.

Александър Златанов е лекар по образование. Понастоящем е заместник-министър на здравеопазването. Този пост заемаше и в периода май - декември 2021 г. В периода май 2021 г. - януари 2022 г. бе в ролята на председател на Надзорния съвет на НЗОК. Има дългогодишен стаж в системата на здравеопазването, в т.ч. като директор на Регионална здравна инспекция – София област и Регионална здравна инспекция Перник, и като заместник-директор на Центъра за спешна медицинска помощ София-област.

Без дебати: Здравна комисия реши проблем с лекарствата на децата с онкологични и редки заболявания

Комисията по здравеопазване прие допълнение в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Измененията бяха приети на първо ч...

Златанов е определен и за председател на Надзорния съвет на НЗОК.

Людмила Петкова понастоящем е заместник-министър на финансите. Поста заемаше още в периода юни 2013 г. - август 2014 г. и септември - декември 2021 г. Притежава голям опит в областта на бюджетната дейност – заемала е редица длъжности, в т.ч. ръководни, в Министерство на финансите и Националната агенция за приходите. В периода юни 2013 г. - август 2014 г. е била председател на Надзорния съвет на НЗОК, а в периода октомври 2021 г. - януари 2022 г. - негов член.

Мария Беломорова е дългогодишен служител в системата на здравеопазването. Понастоящем е директор на Дирекция „Бюджет и финанси“ в здравното министерство. Ръководила е финансови звена в НЗОК и Военномедицинска академия. От 2018 г. до май 2021 г. е член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, а от май 2021 г. до януари 2022 г. - член на Надзорния съвет на НЗОК.

Борис Михайлов е настоящият изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Той е магистър по икономика и право. В периода юни 2021 г. - март 2022 г. е изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие“. Заемал е различни длъжности в Министерството на финансите и в данъчната администрация. Притежава опит като адвокат по данъчно и наказателно право.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване