НА ЖИВОВойната в Украйна

Смъртни присъди на 49 алжирци заради линч над горски подпалвач

2296

Съд в Алжир осъди на смърт 49 души за убийство на мъж и оскверняване на тялото му, съобщава местният новинарски портал „Ан Нахар”, цитиран от местни и чужди медии. "Първоинстанционният наказателен съд в Дар ел-Бейда (предградие на столицата на Алжир), издаде смъртна присъда на 49 обвиняеми по делото за убийство и малтретиране на тялото на починал млад мъж", съобщава порталът. Други 22 души, според съобщения в медиите, са осъдени на различни срокове затвор.

През август алжирската полиция съобщи за ареста на няколко десетки заподозрени в участие в линчуването на мъж, заподозрян в опожаряването на гори. Според алжирската главна прокуратура на 11 август група граждани в северния град Ларбаа-Нат-Иратен са задържали трима мъже, заподозрени в участие в палежи на гори, и са започнали да ги бият. Полицията се намесила и отвела тримата мъже в полицейското управление, но нападателите успели да извадят единия от тях. Става дума за Джамел Бенсмаил, който е бил бит на градския площад и подпален, в резултат на което е починал. Пострадали са и полицаи, които са се опитали да спасят жертвата.

ОЩЕ: Заради фалшиви новини алжирски журналист прекара 6 месеца в затвора

Алжир, Нигер и Нигерия ще строят транссахарски газопровод

Алжир, Нигер и Нигерия подписаха меморандум за изграждането на газопровод, прекосяващ пустинята Сахара, съобщи министърът на енергетика...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Африка

Лукашенко пристигна на височайша...
ООН предупреждава за рекордни...
Израел атакува ивицата Газа...
12 деца починаха от мистериозна...
Над 1000 жертви на холера в Малави...
Инвестиции за милиарди и железопътни...
Марокански източник опровергава...
"Вагнер" с огромни печалби от...
Mомче застреля друго дете заради...
Висш командир на "Ислямска държава"...
Мъж на три съпруги от Пакистан...
САЩ и Япония с общи действия срещу...

Последни новини