Снайперисти атакуваха Виена, Австрия извади армията по улиците (ВИДЕО)*

19246
Снайперисти атакуваха Виена, Австрия извади армията по улиците (ВИДЕО)*
Снимка: iStock/Guliver

Шест атаки, осъществени от терористи със снайпери е имало при терора тази вечер във Виена, съобщи полицията в австрийската столица. Към момента един убит, няколко са с опасност за живота. Един терорист е застрелян от полицията. По-рано имаше информация за 7 убити, сред които и униформен. * В крайна сметка, към 6:45 часа е потвърдено, че са убити 3 души, ранени са поне 14. Издирва се поне още 1 нападател.

Според първи официални данни 15 ранени са настанени в болница в различно състояние. Целият център е блокиран. Частна телевизия е показала запис от охранителната камера на синагогата, на който терорист застрелва хладнокръвно минаващ покрай него човек, след което го довършва с още един изстрел. Всички спасители и медицински работници в радиус от 50 километра са вдигнати под тревога.

Няма данни за пострадали българи при стрелбата във Виена

Към момента няма данни за пострадали български граждани при стрелбата пред синагога в центъра на Виена, съобщиха от външно министерство...

На улиците се разполагат военни части, които поемат охраната на правителствени сгради и чужди посолства. В центъра вече има полева клиника, където хората се преглеждат и след това препращат към болници в зависимост от спешността и тежестта на раните. Според UKH Nord служителите на няколко болници са били извикани по спешност, за да могат да се справят със ситуацията. Хвърчат полицейски патрулки, линейки и хеликоптери, съобщи за “24 часа” българка от австрийската столица. Според първите съобщения на местни медии куршумите са на Шведенплац, което е в първи район, недалеч от синагога.

Първоначалните данни са за 15 ранени и един убит. Арестуван е един от нападателите. Все още не е ясно кой стои зад атаката във Виена. Полицията иска видеа и снимки на нейния сървър, но не и да се разпространяват в социалните мрежи. По телефона вътрешният министър Карл Нехамер потвърди пред ORF, че става въпрос за терористична атака. Началото е било на улица "Зайненщетенгасе".

"Стойте у дома, стойте в ресторанта или бара в който се намирате. Не излизайте на улицата", призова Нехамер. Той обяви, че се намира в операционния център заедно с канцлера на Австрия Себастиан Курц. Атаката продължава и в момента, цялата полиция е на крак.

Убити и ранени при стрелбата във Виена (ВИДЕО)

7 души са убити при стрелбата край синагога тази вечер във Виена. Сред жертвите има и полицай, съобщава австрийският "Курир", цитиран о...

Всичко започна със съобщение за стрелба до синагога, при което беше прострелян полицай! След това дойдоха и първите данни за повече ранени и убити!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Нарушаване на пътните правила в чужбина: ЕС с по-строго законодателство

Нападение с нож в училище в Уелс, има ранени

Истинската причина за ареста на заместника на Шойгу е държавна измяна. Песков: Това са глупости

За първи път Киев и Москва преговаряха за връщане на украински деца: Какви са резултатите?

Факт е първата директива в ЕС за правата на работещите през онлайн платформи

Не искал руски паспорт: 88-годишен украинец избяга от окупирания Донецк с една раница на гръб

Руски заплати и отгоре, но няма лекари, учители, инженери в окупираните украински земи

"Мръсното бельо" на арестуван за корупция заместник на Шойгу бързо излиза: Живеел като герой от "Майстора и Маргарита" (ВИДЕО)

"Герой" от "спецоперацията": Бивш наемник на "Вагнер" влиза в затвора за жестоко изнасилване и убийство

Великобритания ще предаде на Украйна за първи път високоточни бомби с лазерно насочване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа