Сок от лук при грижа за КОСАТА

4110

Сокът от лук се използва от десетилетия, много е полезен и е известен лек за здравето на косата.

Ползите на сока от лук

Сокът от лук може да бъде ефективен при косопад в някои случаи. Възстановява блясъка, може да предотврати преждевременното побеляване на косата и да лекува пърхота. Полезните му свойства са:

Най-добрите съвети за здрава и красива коса

Сокът от лук при косопад

Лукът е с високо съдържание на диетична сяра - хранителен елемент, от който телата ни се нуждаят. Сярата се намира в аминокиселините, които са компоненти на протеина. Протеините - и особено кератинът, за който е известно, че е богат на сяра - са необходими за растежа на силна коса.

Сокът от лук осигурява допълнителна сяра, за да подсили косата и да я направи гъста и здрава, както и да насърчи растежа.

Сярата от лука засилва производството на колаген, който подпомага производството на здрави кожни клетки и растежа на косата. Също така сокът засилва кръвообращението и подобрява растежа.

Има проучвания за това как сокът от лук предотвратява косопада, но не всички проучания, свързани със сока от лук, са задълбочени. Необходимо е да се направят повече, за да се докажат напълно всичките му ползи.

Новите проучвания и прегледи на естествени лечения за косопад се позовават на проучването като надеждно доказателство, че сокът от лук може да бъде полезен. Но този метод не трябва да се счита за лек срещу косопада.

Основни съставки за красива и блестяща коса

Какво трябва да знаете, преди да използвате сок от лук?

Използването на сок от лук за коса е безопасно, но ако имате алергия към лук, не трябва да го използвате. Дори сред тези, които не са алергични, лукът може да бъде дразнещ за кожата. Страничните ефекти могат да включват зачервяване и сърбеж, в зависимост от това колко мощна смес правите. Смесването на сок от лук с омекотител като алое вера или кокосово масло може да предотврати това.

Не използвайте сок от лук като лек за алопеция или други проблеми с косопада.

Някои лекарства могат да повишат чувствителността на човека към сок от лук върху кожата - като аспирина. Важно е първо направите кожен тест или да говорете с Вашия лекар.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Полезно

2 начина да се отървете бързо от...
Ако сиренето е изсъхнало, не бързайте...
Какво се случва, ако консумирате...
Как винаги да пържете рибата ,така...
4 причини да не изхвърляте кората...
Над колко часа сън е вреден за вашето...
Защо баба смесваше сол и захар...
Две масла, които много помагат...
За 1 час и без ремонт домът ви ще...
Днес е Зимен Симеоновден! На този...
Може ли черният дроб да се възстанови...
Полезно или вредно е кръстосването...

Последни новини