НА ЖИВОВойната в Украйна

Спасителите в Алепо са извадили над 90 души изпод развалините

5267

Сирийските спасители в операция по издирване на граждани, затрупани под развалините на срутени сгради в град Алепо, откриха 92 души за един ден, заяви заместник-губернаторът Кумит Аси ал Шейх , цитиран от телевизия "Ал Икхбария", предаде ТАСС. 

Всички те се нуждаят от медицинска помощ, казва той. Сред спасените са деца и жени.

"В края на деня броят на загиналите в Алепо нарасна от 266 на 364 души, а на ранените - от 602 на 702 души", уточнява Ал Шейх. „Тъй като много жители на града, особено в старата му част, останаха без дом в резултат на бедствието, за тях спешно бяха открити 126 центъра за временно настаняване".

По-рано Духовното управление на сирийските мюсюлмани реши да предостави помещения в джамиите на граждани, чиито къщи са се срутили или са в окаяно състояние. Освен това джамиите са организирали събирането на дарения за пострадалите, както и на храна и топли дрехи. Семействата, останали без дом, са настанени в палаткови лагери, изградени в градските паркове.

В Алепо, икономическата столица на Сирия (на 360 км от Дамаск), повече от 3000 къщи са повредени след бедствието, а една пета от населението е останало без дом, твърди телевизия "Aл Маядийн". Към 2018 г. в града живееха 1,8 милиона души, пише БТА.

ОЩЕ: Над 7800 са вече жертвите на земетресенията в Турция и Сирия

Девет души загинаха при срутване на сграда в Алепо

В град Алепо в северната част на Сирия снощи се срути сграда, вследствие на което загинаха най-малко девет души, включително три деца. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Азия

Китайското МВнР: Съдът в Хага...
Какво си казаха Путин и Си в началото...
Жертвите на земетресенията в...
Извънредно положение заради...
Поредно земетресение от 4,3 по...
Арестуваха десетки поддръжници...
CNN: Си Дзинпин отива в Русия,...
Китайският президент: Никой...
Севернокорейският лидер призова...
Северна Корея: 800 000 души са...
Нови 8 земетресения са регистрирани...
Турция ще разгледа протокола...

Последни новини