Спортни надежди на Видин посрещнаха Огнян Ценков

3211
Спортни надежди на Видин посрещнаха Огнян Ценков
Снимка: община Видин

Помещението за тренировки се намира в сградата на Спортната зала. След като кметът на Общината Огнян Ценков се отзова на молбата от страна на клуба да бъде поставен климатик, той дойде на място, за да се запознае с условията, при които се подготвят състезателите. Посрещна го треньорът по самбо и джудо Габриела Кирилова. Тя обясни, че тук тренират около 60 души – от 5-годишни деца до възрастни мъже и жени, разпределени в 4 групи.

Ценков разговаря с членовете на клуба и каза, че е останал приятно изненадан от благодарственото писмо, изпратено до него от името на ръководството, децата и родителите във връзка с разрешаването на проблема с отоплението. От своя страна той благодари за изразеното в писмото уверение, че и занапред ще разчитат на неговата подкрепа и съдействие, за да се осигури по-добра среда и условия за развитие на децата на град Видин. И припомни, че от началото на мандата Общината редовно изпълнява ангажимента си към спортните клубове и изплаща в пълен размер предвидената субсидия, като намерението е в бъдеще тя да бъде увеличена. Огнян Ценков отбеляза, че спортната база и консумативите, които ползват клубовете, също са за сметка на Общината. „Нашето намерение през тази година е да направим цялостен ремонт на покрива на Спортната зала, предвидени са 55 000 лв., имаме вече избран Изпълнител на дейностите и когато времето позволи, работата ще започне. При добри възможности, догодина ще се направи и вътрешен ремонт на залата“ – информира той.

Накрая видинският кмет пожела нови успехи на всички състезатели: „Удовлетворен съм, че все повече деца се обръщат към спорта - той не само ще ви изгради като физически здрави, но ще ви помогне да бъдете и психически устойчиви пред всички предизвикателства в живота“.

Спортен клуб „Бъдин – ММА“ завоюва през 2018 г. общо 117 медала от международни турнири, световни, европейски и републикански първенства, 98 от тях са по самбо и джудо. През миналата година състезатели от клуба стават републикански шампиони по самбо, вицешампиони по джудо, като в този спорт се класират и отборно на трето място. Силен е стартът и тази година, като до момента клубът може да се похвали вече със спечелени 7 медала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Новият стар кмет на Видин определи изборния ден като неприятен, въпреки победата си

Цветан Ценков е новият стар кмет на Видин

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com