НА ЖИВОВойната в Украйна

Спрени автобуси от Кюстендил за София след глоби за "Юнион Ивкони" - извива ли превозвачът ръце?

8662

13 отменени курса по линията Кюстендил – София и само 6 налични – това е положението с автобусния превоз, съобщава БНТ.

Причината за случилото се е, защото "Юнион Ивкони" отказва да изпълнява превози, тъй като беше санкциониран. "Ще продължим обслужването на линията София - Кюстендил от квотата на Столична Община и ще бдим стриктно за спазването на нормативната уредба при последващо възлагане на превозите от страна на кмета Паунов", казва превозвачът в официална позиция. Защо бяха наложени санкции, припомнете си в този материал: Има ли проблем с автобусни линии от Кюстендил заради популярен превозвач? (ВИДЕО)

Зам.-кметът на Кюстендил Надя Каратова коментира, че договорът е прекратен с еднодневно предизвестие. "Може би решиха да прекратят, защото общината наложи сериозни санкции за системно неизпълнение на договора", каза тя пред Националната телевизия. Какви са нарушенията - не са изпълнявани точните часове на превоз, услугата е предоставяна с други автобуси (по-стари, с по-нисък екостандарт), а не с тези, които е казано в проекта за кандидатстване за обществената поръчка, уточни Каратова.

Има пусната нова обществена поръчка, но е подадена само една оферта, заяви зам.-кметът на Кюстендил. И уточни, че предложените автобуси не отговарят на изискванията за безопасност – затова днес, 18 август, до 17:00 часа може да се подадат оферти.

Каратова беше категорична, че са изплатени съответните компенсации и субсидии на превозвача. А какви са претенциите на "Юнион Ивкони" – вижте в официалната им позиция ТУК!

ОЩЕ: БНТ спря предаването на Валя Ахчиева

"Юнион Ивкони" се оплаква от много проверки, иска прокуратурата да се намеси срещу транспортния министър

Защитаваме интересите им и правото на частен бизнес в България - с тези думи управителят на известния превозвач "Юнион Ивкони" Георги А...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Кюстендил

Няма да има грипна ваканция в Кюстендилско...
Рекултивират сметищата край...
Кметът на Кюстендил е на официално...
Провали се поръчката за ВИП-затвора,...
Ето кои са новите депутати от 10...
Пламен Стоянов: Партия МИР предлага...
Вижте листата на "Демократична...
Вижте листата на ДПС за парламентарните...
Вижте листата на БСП за парламентарните...
Вижте листата на "Продължаваме...
Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните...

Последни новини