СПРЕТЕ да пиете ТЕЗИ 4 напитки и ги заменете с вода

7189
СПРЕТЕ да пиете ТЕЗИ 4 напитки и ги заменете с вода
Снимка: iStock/Guliver

Добрата хидратация е много важна за нашето съществуване и правилното функциониране на организма ни, а най-добре е тя да се постига с приема на чиста питейна вода. Все пак ние консумираме ежедневно и други напитки, но някои от тях не са особено полезни за здравето и фигурата ни. Лекарите съветват кои напитки е по-добре да избягваме и препоръчват да залагаме на чистата вода.

Четирите напитки, които да избягваме

Пакетчета чай

Повечето от нас са свикнали да пият чай от пакетче вместо пресен, но според редица проведени изследвания в голяма част от чаените пакетчета са открити бактериите E. Coli, а в други пакети дори има следи от мухъл. Повечето пресни билки са достъпни и се откриват лесно в специално предназначени магазини, а и не само. Така че можем лесно да се снабдим с нужната ни билка и да си приготвяме пресен и вкусен чай.

Това са най-големите грешки при пиенето на вода

Газирани и безалкохолни напитки

Освен че влияят негативно на нашата фигура, газираните напитки са вредни и за здравето ни. Огромните количества захар в тях са опасни, тъй като повишават рисковете от затлъстяване, болести на сърцето, диабет, преждевременно стареене и урологични проблеми. Едно кенче с кола може да съдържа от 6 до 8 лъжици захар.

Разтворими кафета 

Разтворимите кафета можем да носим навсякъде с нас и са лесни и бързи за приготвяне особено ако нямаме кафе машина наоколо. Те обаче не са особено препоръчителни за редновна консумация. Повечето от тях съдържат голямо количество захари, палмово масло и много калории. При консумирането на такива напитки на гладно има риск от образуването на язва, гастрит и появата на други стомашни проблеми.

Ето колко точно вода трябва да приемаш всеки ден

Сокове

Соковете в пластмасови бутилки или картонени кутии също не са препоръчителни и полезни за здравето ни. Макар че са с всякакви картинки на полезни плодове, съдържанието на пресен сок в тях е минимално. В състава им преобладават захари, оцветители и други вредни вещества. Те биват сравнявани по действие с газираните напитки като единствената по-значима разлика между тях е наличието на въглероден диоксид при вторите. Лекарите съветват да консумираме пресен сок от сезонни плодове вместо да се заблуждаваме с подобни напитки. 

Важно е да отбележим, че статията е с информативен характер. Ако имате някакви колебания и притеснения относно горепосочените напитки, винаги може да се консултирате със съответния специалист по темата, който ще ви даде най-адекватните съвети и насоки спрямо индивидуалното ви здравословно състояние. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно