Среброто ще блести като ново, ако го натъркате с това

17857
Среброто ще блести като ново, ако го натъркате с това
Снимка: iStock/Guliver

С времето сребърните повърхности започват да губят своя блясък, а на негово място се появяват тъмни петна. Ако искаме да запазим любимите си бижута и сребърни принадлежности в най-добрия им вид, е нужно периодично почистване и поддръжка. Всъщност това никак не е трудно, а с помощта на малко подръчни средства от кухнята можем да се погрижим дори за по-старите и потъмнели сребърни предмети.

Ето 5 лесни и ефективни метода, които може да използваме при почистване на сребро:

1. Алуминиево фолио

Необходими са ви около 1 литър вода, 2 супени лъжици сода бикарбонат и едно парче алуминиево фолио. Сложете ги в тенджера и оставете на котлона, докато течността заври. Пуснете вътре сребърното изделие, което искате да почистите, и го оставете за 10 секунди във водата (повече, ако е силно потъмняло). След това извадете с кухненски щипки или друг подходящ прибор, а следите вече ще са изчезнали.

Ако все още се забелязват тъмни участъци, натъркайте с паста от 1/2 чаша сода бикарбонат и 2 супени лъжици вода. Нанесете с влажна гъба, след което изплакнете с вода.

Също така може да приготвите почистваща „вана”, като покриете вътрешността на купа с пласт алуминиево фолио и напълните с гореща вода и 1 супена лъжица прах за пране. Накиснете за една минута, след това изплакнете с вода и оставете сребърните принадлежности да изсъхнат.

2. Дезинфектант за ръце

Той помага не само за елиминиране на вредните микроорганизми, но и за полиране на сребърни повърхности. Нанесете върху парче мек плат или салфетка и изтъркайте добре потъмнелите участъци. Препоръчително е да не прилагате този метод върху бижута, украсени с естествени камъни.

3. Царевично нишесте

Фермер каза разликата между белите и кафявите яйца

Дали цветът на яйцата може да окаже влияние върху нашия избор по време на пазаруване? Разбира се, че е така, дори да не осъзнаваме знач...

Този натурален продукт лесно премахва излишните наслоявания и помага да върнете блясъка на сребърните изделия. Добавете малко вода към царевичното нишесте, за да получите кремообразна консистенция и нанесете с помощта на навлажнен плат или гъба. Оставете сместа да изсъхне, а след това изтъркайте с кърпа или релефната страна на гъбата.

4. Паста за зъби

Един класически и бърз начин за справяне със замърсяванията е обикновената паста за зъби. Използвайте разновидност, която не е с гел консистенция или допълнителни частици. Изстискайте малко количество върху мек плат или салфетка и нанесете върху сребърната повърхност с кръгови движения и лек натиск. Оставете пастата да действа 5 минути, след което отмийте с вода.

5. Препарат за почистване на прозорци

Напръскайте малко от препарата върху парче плат и внимателно изтъркайте среброто. Използвайте четка за зъби, за да минете малките детайли и орнаменти. Препаратът възвръща блясъка не само на стъклените повърхности, но и на сребърните бижута и прибори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

3 невероятни ползи за здравето, които ни осигурява зеленият цвят

5 знака, че партньорът ви е отегчен от вас

Кои са най-лоялните зодии, на които винаги можете да разчитате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com