НА ЖИВОВойната в Украйна

Срещите на Габровски с политическите сили: Ще отидем, няма да отидем

1249

Днес срещите на кандидата за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски всъщност ще са само с ДПС. За днес бяха предвидени срещи с "Продължаваме промяната" и с "Възраждане", но се оказва, че двете парламентарни групи са изпратили писма до проф. Габровски, за да му откажат. 

„От името на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Ви благодаря за поканата за среща с цел разговор за съставяне на правителство. „Продължаваме промяната“ многократно заяви позицията си, че няма да подкрепим предложеното с първия мандат правителство и по тази причина не бихме могли да удовлетворим молбата Ви за среща. Готови сме да проведем разговори с Вас в следващ етап и да дискутираме 16-те приоритетни за нас политики в качеството ви на министър-председател“, е написал в писмо председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

В своето писмо лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също отказва среща и уточнява, че причината са фундаменталните и непреодолими различия с него по основни външнополитически и вътрешнополитически теми. 

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова написа пост в социалната мрежа, че две парламентарни групи са отказали дори среща.

"Коалиция ПП В - Предсрочен Парламентарен Вот", написа във "Фейсбук" Атанасова. 

Припомняме, че вчера кандидатът за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски се срещна с "Демократична България", БСП и "Български възход". 

ОЩЕ: "Допирни точки" и уважение без подкрепа: Първи разговори за кабинет на Габровски и нито крачка напред (ОБЗОР)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

РСМ обвини България за случилото...
Христо Иванов: ДБ не може да направи...
Кирил Петков: На РСМ трябва да...
Отложи се заседанието на Националния...
Иван Христанов напуска "Продължаваме...
Сачева за Морфов: Големият талант...
Биков: Евгени Будинов е отстранен...
Шишков: Попадаме в капан и той...
Митов: Няма нищо ненормално,...
Симеон Славчев: Партия МИР ще...
Иван Костов: Радев говори като...
Заместник-министър: Променяме...

Последни новини