НА ЖИВОВойната в Украйна

Срещу няколко милиона в Украйна можеш да си купиш затвор

1441

Властите в Украйна обявиха „голяма продажба“ на затвори, в която три поправителни институции и земята, върху която се намират, отиват на търг, предава РИА Новости.

По-рано министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска обяви началото на "голяма продажба" на наказателни институции, като общо се планира да се продадат над 100 обекта.

„В рамките на „Голямата приватизация на затворите“ на търг се обявяватдва обекта на наказателната система - Лвовска поправителна колония № 48 и Южна поправителна колония № 51. Търгът трябва да се проведе най-рано на 3 юни 2021 г.", заяви пресслужбата на украинския кабинет на министрите.

В края на юли 2020 г. Министерството на правосъдието на Украйна обяви планове да започне продажба на замразени и освободени затвори още през миналото лято, но това не беше направено. През февруари 2021 г. отделът пусна за продажба първия обект в рамките на „голямата продажба“ на затворите - поправителния център в Коцюбински край. Началната цена на обекта беше 220,2 милиона гривни (почти 8 милиона долара). Според ръководителя на правосъдното министерство обаче, поради завишената цена, оферти от потенциални купувачи не са получени, в тази връзка партидата ще бъде пусната отново на търг. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Европа

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 31.01....
За втори път: Конституционният...
Еманюел Макрон не изключва възможността...
Жертва на изнасилване записа...
УНИКАЛНО ВИДЕО: Американци се...
Предлагат 5 милиона рубли на първия...
Информация от Русия: Москва е...
Арестуваха мъж, нападнал с нож...
Тактиката ни да мрем като мухи...
Кадиров: Ще мина през цяла Европа...
В Русия арестуваха семейство...
Украински пилот, убил 600 руски...

Последни новини