НА ЖИВОВойната в Украйна

Станишев: С Елизабет II си отиват няколко епохи

1604

С Елизабет II си отиват няколко епохи. Кралицата беше жив свидетел и участник във Втората Световна война. Под нейна егида се случва демонтажът на Британската империя. После периодите на Маргарет Тачър, Тони Блеър и т.н. Това е една епоха с много различни етапи. Това каза пред БНР председателят на ПЕС Сергей Станишев, който бе  премиер на България в периода 2005-2009 г. и бивш лидер на БСП.

"Какво очаква Обединеното кралство никой не знае. Никой не знае и какво очаква света. Цялата реторика на BREXIT се оказа фалшива и Великобритания не изглежда толкова велика, колкото си я представяха привържениците на BREXIT", каза той.

Според него Европа влиза в нов свят, в който една криза подхранва друга, взаимно се захранват и създават предизвикателства за икономиките и социалните системи.

"Изцяло не може да се намери компенсация на газа, който идва в Европа от Русия. ... Твърди се, че сега делът на руския газ е спаднал от 40% на 9%, но за мен това са доста изкуствени цифри", коментира той и изказа предположение, че голяма част от договорените количества азерски газ за Европа ще е предоставен на Азербайджан газ от Русия, от "Газпром", но "ще се брои не за руски".

Големият проблем е цената на газа, подчерта лидерът на ПЕС. Затова според него трябва да има "много мощен социален пакет за подкрепа на хората и на бизнеса".

ОЩЕ: Проф. Стоянович: В лицето на Елизабет II светът имаше пример за смисъла на държавната власт

Станишев няма да се кандидатира за нов председателски мандат в ПЕС

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев няма да се кандидатира да оглави за пореден мандат  партията на европейските социалисти (ПЕС). Това...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Как да разпознаваме фалшивите...
Докато ВСС се накани, кандидатка...
Започва изплащането на пенсиите...
Най-важното за деня, 6 декември...
Започва изплащането на пенсиите...
Прогноза за времето - 7 декември...
Япония дава 1 милион долара за...
Списъците за социално слаби и...
Поляци купиха близо сто декара...
Диана Димитрова: Не желая нито...
Най-старият парен локомотив...
Демерджиев: Агресията на мигрантите...

Последни новини