Стефан Иванов: В "расисткия" скандал най-много ме притеснява липсата на адекватна реакция от българска страна

4242
Стефан Иванов: В "расисткия" скандал най-много ме притеснява липсата на адекватна реакция от българска страна
Снимка: НФСБ

„Не приемам който и да е да поставя етикет „расистка“ на България – една държава, която прие арменците, бягащи от геноцида, която спаси своите евреи, независимо от това, че беше официален съюзник на Хитлер! Много ме дразнят неадекватните реакции на подобни обиди – говоря не само от страна на държавните институции, а и за обществения отзвук. В социалните мрежи има изключително неадекватни изказвания и обобщения, които аз, като кандидат на една коалиция от консервативно-патриотични и десни формации, не мога да приема.“ – каза Стефан Иванов, кандидат за кмет и водач на листата общински съветници в София на коалиция НФСБ – БДС „Радикали“, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България в предаването Денят започва с Георги Любенов по БНТ.

„Ако трябва да разширим темата от футболното хулиганство към сигурността – аз съм вносител на докладната записка, с която се въведе видеонаблюдението в училищата и в детските градини в столицата, в резултат на което увреждането на имуществото им намаля с 50 – 60%. Ще действам за разширяване на обхвата на това видеонаблюдение, например по основни улици и кръстовища, както и в парковете в столицата, защото така ще се гарантира разпознаване и санкциониране на извършителите, спокойствие за гражданите и повече сигурност в града. Ще настоявам за удвояване на броя на служителите на Общинската полиция, както и за подобряване на кадровия състав на Общинската охранителна фирма „Егида“ – и двете звена са едни от първите и най-добре работещи в страната, те трябва да се развиват в интерес на сигурността на гражданите.“

София трябва да се расте настрани, а не нагоре, смята още Иванов. Не е лошо да има високо строителство, но на подходящите места и с изградена цялата необходима инфраструктура, включително и удобен градски транспорт и паркоместа около сградите. Като посоки за развитие – изток и юг са вече изчерпани и преуплътнени, трябва да се разшири градът в северна и западна посока. Това е свързано с по-добро планиране, нужна е и нова индустриална зона в София.

В последните 30 години всички сме свидетели как проблемите се решават на парче и как това впоследствие само ги задълбочава – най-очевидно е при транспортната схема и при паркирането, подчерта кандидатът на коалиция НФСБ – БДС „Радикали“. Най-важното в град, който се разраства и ще продължава да се разраства, е да предлага на гражданите си обществен транспорт, който да ги накара да слязат от колите – т.е. да е по-бърз, по-чист, по-удобен и на нормална цена. Не с налагане на забрани, а с разум и организация. Сега в София е по-лесно да се придвижиш с автомобил или понякога пеш, отколкото с градски транспорт. В нашата програма предвиждаме целият наземен транспорт до 2021г. да стане електрически, т.е. с нулеви емисии.

Аз се явявам на избори, за да дам на гражданите една по-добра и по-модерна визия за София, каза Стефан Иванов. Местното самоуправление има две части – кмет и общински съвет. И социологическите изследвания (които ние не сме плащали), показват, че коалиция НФСБ – БДС „Радикали“, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България, ще има представители в общинския съвет. Това е важно, защото ние ще внесем свеж полъх в иначе умореното и апатично управление на града. Следващият общински съвет ще бъде с много повече групи, отколкото сегашния и аз виждам в това възможност да се вземат решения, които са добри и аргументирани, а не такива, които една партия ни налага единствено по силата на мнозинството си.

В момента Законът за обществените поръчки е направен така, че не гарантира честно състезание, а дава възможност всяка процедура да се нагласи за предварително определен кандидат. Борбата с корупцията започва с прозрачност – затова най-бързата и ефективна мярка, за която ще настояваме, е създаването на публичен регистър на всички разходи на Столична община, общинските търговски дружества и предприятия – бюджети, договори, анекси, пари от програми и проекти. Това е мощна превантивна мярка, защото ще позволява да се следят разходите, да се правят съпоставки за единични цени на услуги и да не се злоупотребява с общински средства.

„Скъпи съграждани, ние сме сред вас, вие ни познавате – хора, които сме доказали, че можем да работим с експертиза и с морал за общото дело. Подкрепете ни на 27 октомври с №69 в бюлетините за избор на кмет и общински съветници в София!“ каза в заключение Стефан Иванов.

* Платена публикация в рамките на предизборната кампания за Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Ето кога ще се проведе фолклорният фестивал "Лазарица" в Елин Пелин

Кметът на София Васил Терзиев обяви 2 май за неучебен ден

Паркоместа и велоалеи: Какво става на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша"?

Общински съветник твърди, че е бил нападнат посред бял ден в София

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София