НА ЖИВОВойната в Украйна

Стефан Янев: Не виждам особен чар в политиката

1102

В политиката не виждам особен чар, по-скоро виждам това, което мен ме движи. Чувството за дълг към хората“, заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев  в предаването "Говори сега" по БНТ. 

Стана ясно, че "Български възход" ще се яви самостоятелно на предстоящия предсрочен парламентарен вот. Според него, ако българите искат да има промяна, нещата ще се променят след изборите. 

Той посочи, че е очаквал да няма кабинет в рамките на 48-ия парламент след като е видял, че заявките на политическите сили и техните действия в голяма степен се различават. „Надеждата умира последна, както се казва“, каза обаче той. 

Стефан Янев заяви, че не е променял позицията си за войната в Украйна, а че в началото е подходил прагматично. По думите му „имаме български граждани, които са със симпатични отношения към Русия“.

„Искаме или не искаме, сме страната на запада“, посочи той. Според него е трудно да се правят прогнози за войната. По думите му това е и война на воля, като Янев вижда такава в украинския народ. ОЩЕ: Стефан Янев: Русия води война в Украйна още от 2014 г.

Припомняме, че думите на Стефан Янев за войната в Украйна и че това е "специална военна операция" бе повод той да бъде отстранен от поста министър на отбраната в редовното правителство на Кирил Петков, а впоследствие той направи своя партия. ОЩЕ: Смяна по време на война: Парламентът избра нов министър на отбраната

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов...
Йорданка Фандъкова: Нямам притеснения...
Борисов: С близо 10% се е увеличил...
Борисов: БОП-а на Демерджиев...
Петков: Ще имаме превъзходство,...
ЛЕВИЦАТА! в Бургас се срещна с...
Борисов: Какъв беше Шишков, преди...
Борисов: Няма шанс за правителство...
Нинова в Смолян: Поздравяваме...
Борисов: България ще излезе от...
Светльо Витков: Вимето на народа!...
Нинова в Ямбол: Подкрепете ни...

Последни новини