НА ЖИВОВойната в Украйна

Стефан Янев: Няма да откажем участие в правителство

3257

"Няма да откажем участие в правителство, ако се стигне дотам". Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Политиката е изкуството на възможностите. При участие в парламентарен живот, след като сме представени в парламента, наше задължение е да участваме във всички възможни формати, така че да търсим решение. В този смисъл предложението, което чухме от ГЕРБ за създаването на такъв политически борд, да го кажем надпартиен, е достойно за уважение", каза Янев.

“Не бих казал, че има партия, с която не бихме разговаряли. Диалог с всички, а какво ще донесе този диалог, е вече друга тема, каза още Янев, чиято формация влиза в бъдещия парламент, след като прескочи 4-процентната бариера на изборите в неделя.

Янев коментира и темата за военната помощ за Украйна. "Нека се ограничим около решенето на 47-я парламент за оръжието за Украйна, ако търсим ново решение, нека да е на 48-ото НС", заяви той. "Когато говорим за война, нека говорим наистина за война, а не да слушаме хора, които са виждали само пушка за пейнт бол. Ако трябва да бъдем солидарни като европейци – преглеждаме си въоръжението, вземаме решение всички заедно и отиваме в окопите, солидарно. Нека да бъдем по-обрани в говоренето. Когато има война или си страна във войната или не, средно положение няма. Ако реално тръгнем на война с режима на Путин, трябва да го вземем осъзнато и след това всички сме в окопите", каза Янев.

Стефан Янев не отхвърли възможността за коалиция с ГЕРБ

Ние ще сме най-малката парламентарна група в Народното събрание. Но участието в политически живот не разделя партиите на малки и големи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Демерджиев за блокирането ни...
Радев след блокирането ни за Шенген:...
Кирил Петков: България заслужава...
Румен Радев ще участва на срещата...
Трифон Панчев: Първанов, Дончева...
Обрат: Избирателен район "Чужбина"...
Глас от БСП: Конспирация е, че...
Ивайло Мирчев: Вместо да припкаме...
Деница Сачева: Няма притеснение...
ГЕРБ ще предложи Десислава Атанасова...
Служебният кабинет одобри прилагането...
Кузман Илиев с прогноза: Накрая...

Последни новини