НА ЖИВОВойната в Украйна

Стефан Янев разкри дали са коментирали с президента дати за връчване на мандати (ВИДЕО)

1677

След края на срещата на президента Румен Радев с "Български възход" лидерът на партията Стефан Янев коментира, че формацията е готова за диалог с всички партии за съставяне на правителство. По думите му въпросите от дневния ред на обществото се решават чрез смислен диалог, взаимодействие между партиите и излъчване на коалиционно мнозинство.

"Приоритетите са инфлацията, цената на живота, предсказуемостта, образованието, здравеопазването, социалната и демографска политика. Всички партии, които желаят да имат принос към тези неща в коалиционното споразумение, са добре дошли", изтъкна Стефан Янев.

Според него има потенциал за политически диалог, който да доведе до формиране на кабинет.

ОЩЕ: Стефан Цанев: Радев тихомълком обсеби властта, ситуацията ми напомня за 1934 г.

"Имаме една единствена червена линия - българският национален интерес. В условията на война на километри от нас и на противопоставяне и разделяне на геополитическите пластове, ако ние като политическа класа се занимаваме с дребнотемия и не се заемем с важното за българските граждани, значи не оценяваме добре ситуацията. Историята показва, че когато се появи думата война, дребонотемията се заравят и трябва диалог. Винаги има време да осигурим още зрелища, сега на дневен ред е хлябът", заяви Янев.

Стефан Янев не коментира с кого е готов да се коалира и при какви условия. Според него има потенциал за съставяне на правителство с всеки един от мандатите и уточни, че не са говорени срокове с Радев по отношение на раздаването на папките.

Ако се стигне до трети мандат и той отиде при "Български възход", от партията ще започнат разговори с втората най-малка група в парламента - "Демократична България" и след това във възходящ ред и с останалите политически сили.

"Ще водим диалог с всички на базата на търсене на приоритетни конкретни решения, които да са в основата на евентуално коалиционно споразумение", каза още Янев.

 

Какво си казаха държавният глава и Стефан Янев пред камерите и защо се разминаха в оценките си за част от приоритетите на Народното събрание, припомнете си ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Атанас Пеканов: Партиите, които...
Асен Василев: Въпросът не е за...
Борисов: Партиите реално абдикираха...
Външно опроверга Ковачевски:...
Проф. Огнян Герджиков: Не изключвам...
Лорер: Заболя ме от думите на Радев,...
Журналист: Неправилно е да се...
Минеков предаде поста на Найден...
Служебният кабинет обяви колко...
Политолог: Изглежда се е изчерпал...
Карадайъ ще настоява Пеевски...
ДПС обяви, че иска да е от управляващите...

Последни новини