Стотици старозагорци допринесоха за чистотата и зеленината в общината

865
Стотици старозагорци допринесоха за чистотата и зеленината в общината
Снимка: Община Стара Загора

Стотици жители на Стара Загора и на почти всички села от общината се погрижиха на Благовещение за чистотата и зеленината пред домове, офиси, паркове и градини. Осигурени за кампанията „Заедно за една по-чиста Стара Загора“ бяха чували и ръкавици, различни видове храсти и дървета.

Част от пролетната кампания бе и залесяването на разделителната линия на бул. „Крайречен“. Предстои за приветливостта да допринесат още дървета от вида Рустифина. Аранжировката включва още и бели камъни, за да се получи естествен контраст, който допълнително да освежи пространството. Зеленината бе увеличена и при външната алея на парк „Бедечка“ с липи, чинари и лирови дървета. Инициативата включи още и освежаване на паркова мебел в различни междублокови пространства.

С венци и цветя община Стара Загора почете Деня на Тракия

На 26 март се навършват 110 години от извършването на един от най-великите военни подвизи в новата ни история – под командването ...

Една от алеите на най-предпочитаното през почивните дни място за разходка в града – парк „Митрополит Методий Кусев“, бе почистена от безброй опаковки, картонени и пластмасови чашки, торбички и кърпички. В екосъобразната инициатива на Аязмото се включиха зам.-кметовете на общината Радостин Танев, Надежда Чакърова, Красимира Чахова и Милена Желева, секретарят на администрацията Делян Иванов, общински съветници, както и ентусиазирани представители на почти всички дирекции и отдели.

За почти месец, в предварително обявената регистрационна форма, участие заявиха представители на институции, бизнес, неправителствени организации, учебни, здравни и социални заведения, домоуправители. Широк бе интересът и от малките населени места.

Кметът на Стара Загора поздрави дамите от местния баскетболен клуб за спечелената купа на България

Женският баскетболен отбор „Берое“, който безапелационно е шампион на България, след спечелването за четвърти пореден път н...

Конкурсът, който отново търси най-добре поддържано междублоково пространство, очаква своите участници до 25 май. Всеки, който се грижи за уюта и пъстротата около дома или работното си място, може да изпрати снимки, адрес и телефон за връзка на електронен адрес press@starazagora.bg. Получените фотоси ще бъдат публикувани в официалната страница на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ във фейсбук, където ще очакват подкрепа до края на месеца. Победителите ще получат своите награди на 5 юни, когато е Световният ден на околната среда.

Община Стара Загора традиционно ще подкрепи и друга екологична кампания на 25 март – „Часът на Земята“. Сградата на Общинска администрация ще остане без осветление от 20:30 до 21:30 часа в знак на съпричастност с инициативата на международната природозащитна организация WWF. Мотото тази година е „Общ дом. Общо бъдеще“ и поставя фокус върху опазването на местообитанията на дивите животни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Над 1000 бегачи ще мерят сили на деветото издание на "Маратон Стара Загора" 2024

Предстои да бъде отворена електронната система за записване на първокласници в Стара Загора

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора