Страхотен начин БЕЗ ХИМИЯ да изчистим фурната от нагар

9624
Страхотен начин БЕЗ ХИМИЯ да изчистим фурната от нагар
Снимка: iStock/Guliver

Фурната се използва почти всеки ден и рано или късно тя почернява и се покрива с нагар. Затова е добре да я почиствате по-честичко. Усещането за комфорт ще се подобри, когато готвите в чиста фурна. Но това определено не е никак лесна задача, освен това за повечето хора може да бъде доста досадна работа. Често пъти мазнината се е залоява и се наслагва навсякъде. Доста гнусна работа, не мислите ли? Вие панически посягате към някой силен препарат, пълен с химия. Само че не ви минава през ума, че тези препарати са вредни за кожата и е лошо, когато ги вдишвате. Има много ефикасни природни методи, с които фурната може да стане като нова, без това да се отразява негативно на здравето ви.

Ето няколко от тях:

Сипете четвърт чаена чаша вода и я премесете с четвърт чаена чашка сол. Добавете три четвърти чаена чаша сода за хляб, докато се получи гъста смес, подобна на паста. Първоначално забършете с влажна кърпа фурната и разтелете получената паста по нейната повърхност. Оставете всичко това да престои цяла нощ, а на другата сутрин вземете гъба, намокрена с вода и изплакнете мястото на пастата. Това може да се направи, ако фурната не е свръхмръсна. Правете този метод редовно, за да не се наслагва мазен нагар.

Прозорецът на фурната също се замърсява често. За него има друг метод за почистване. Трябва да разредите сода за хляб в топла вода. Полученият разтвор се нанася по мръсната повърхност. Нека да престои 15-20 минути, след което можете да забършете.

Оцетът също може за ви свърши полезна работа. Разпрострете го с навлажнена кърпа по цялата площ и го оставете да подейства. Използвайте четка за по-добро почистване.

Ако искате да подсилите ефекта, към оцет добавете сода за хляб. Нанесете по замърсените повърхности, оставете малко да престои и изплакнете с топла водичка.

Как да почистиш мръсната фурна за секунди?

Ако искате ястията и сладкишите, приготвени във фурната ви, да бъдат здравословни и ароматни - поддържайте я редовно чиста. Не знаете к...

Друг метод за брилянтно почистване на фурната е чрез разреждане на обикновен сапун в чаша топла вода. Може да използвате и препарат за почистване на съдовете. Налейте сместа в някакъв съд и го сложете във фурната. Навлажнете стените с него. Пуснете за половин час фурната, като я сложите на 120 градуса, но не я отваряйте. Направете го два пъти и когато вече стане хладна, вземете намокрена и изцедена кърпа, за да разкарате полепналата слуз и мазнина.

Още един ефикасен метод за чиста фурна: Един литър вода се смесват с чашка оцет в някакъв съд, който не е чуплив. Съдът се слага във фурната, като я пускате половин час на 150 градуса. След като я изключите, изчакайте малко, но още докато е топла, избършете нейните стени. Ако няма достатъчен ефект, можете да повторите.

И последна рецепта: Лимонтузу се смесва със сода за хляб. Пръскате обилно и чакате поне 30-40 минути. Намерете мокър парцал и свалете натрупванията, които са се образували.

Ако искате да имате фурна, блестяща като нова, споделете всички тези трикове и рецепти!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com