НА ЖИВОВойната в Украйна

Студенти събират водещите политически партии в предизборен дебат "България след 2 октомври"

1544

Този четвъртък (29 септември) от 17:00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се проведе предизборният дебат "България след 2 октомври", част от кампанията "Лигата на младите гласоподаватели".

Водещ на събитието ще бъде лицето на "Референдум" по БНТ Добрина Чешмеджиева, а сред участниците се очакват представители на едни от най-популярните лица от партийните листи, изпълнителни съвети и лидери на кандидатите за властта.

Дебатът е организиран от Национален младежки форум (НМФ), съвместно със Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) и Студентски клуб на политолога (СКП).

Дебатът е четвърти и последен от поредицата в "Лигата на младите гласоподаватели" - кампания, чиято основна цел е да повиши информираността и участието на младежите към предстоящите парламентарни избори, имайки предвид тревожната тенденция за намаляване на избирателната активност в страната и чужбина, съобщават от организаторите.

"Акцент на кампанията ще бъде поредицата от политически дебати, в които засягаме значими теми, вълнуващи младите гласоподаватели. Камапния, която помага на гражданите да направят своя информиран избор чрез синтезирани програми и публични дебати", разказаха от организациите.

Освен прекия диалог между политическите представители, темата на дебата засяга визията за България след изборите и отговорите на въпросите кои са формулите за бъдещата коалиция, около кои политики се обединяват партиите и какво да очакваме след 2-ри октомври.

"В рамките на тази кампания ние не просто направихме инициативи и поредица дебати с водещи лица от партиите в страната, но и сме решили младите хора да направят своя информиран избор. Продължението на досегашните три дебата ще бъде именно този финален дебат в четвъртък", сподели пред Actualno.com заместник-председателят на НМФ Атанас Радев. По думите му до този момент кампанията протича изключително продуктивно:

"Мисля, че с обединението на НМФ, СКП и САИМО до този момент вече дадохме урок на досегашните участници в дебатите ни, че с обединение може да се постигне нещо успешно. Резултатите от тази наша кампания ще се видят на 2 октомври", сподели още Радев пред Actualno.com.

Покани за участие в събитието са отправени към представители на "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС, "БСП за България", ДПС, "Демократична България", "Възраждане", "Български възход" и ИТН.

Как протекоха досегашните три дебата с кандидатите за народни представители от тези партии по темите "Външна политика", "Младежка политика" и "Вътрешна политика", може да видите във записите на дебатите ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Избори 2022

АКФ: ГЕРБ и ДПС получават най-голям...
"Той не ѝ помагаше, а гласува вместо...
"Информационно обслужване"...
Гласуването с машини уби изборната...
Избрани за депутати от ГЕРБ разчистиха...
Кога Радев ще свика парламента?...
Николай Събев се отказва от депутатското...
"Колко гласа имаме за Стефчо?":...
Външният министър заговори за...
Тома Биков: Управление с "Възраждане"...
Хазарта към Борисов: Извинявай,...
Какво означава "Дневникът е подправен"...

Последни новини