НА ЖИВОВойната в Украйна

Свиленски: Лидерският въпрос не е в дневния ред на БСП

1061

Лидерският въпрос не е в дневния ред на БСП. Това коментира Георги Свиленски от БСП в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. 

"Големият проблем е, че Нинова не допуска да съберат ГЕРБ и БСП на едно място в управлението. "Това няма да й го простят никога. Тя винаги ще бъде критикувана ,че не допуска такава коалиция. Искат да си намерят лидер, който веднага след изборите да отиде и да подкрепи първият мандат на ГЕРБ. Такъв лидер им трябва, такава парламентарна група", каза Свиленски. Според него на лидерската среща с ГЕРБ не се е родило нищо. ОЩЕ: Ръководството на БСП стигна до поредно дъно на миналите избори: Калоян Паргов в „Отговорите“ (ВИДЕО)

Той посочи, че предстоящия конгрес на 11 и 12 февруари, както и днешното заседание на Националния съвет, са рутинни. Свиленски коментира, че на конгреса ще разглеждат концепция за промяна в устава, концепция за нова програма на партията. "Всички говорят за новото ляво, но никой не казва какво е то", каза Свиленски. 

Според него БСП не е отстъпила от лявото, тъй като е вдигнала пенсиите, направила е безплатни детските ясли и градини. 

Той коментира и появило се разследване срещу Румен Гечев, в което се твърди, че е лобирал в името на Русия и че Крим е руски. "Не е че лобирал, че Крим е руски, а че е бил наблюдател на президентски избори в Русия", каза той и уточни, че е обичайна практика депутати да наблюдават избори в други страни. 

"Тези спекулации и на тях трябва по някакъв начин да се сложи край. Най-добре ще го направи проф. Гечев", смята Свиленски. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Димитър Ганев за предизборната...
Проф. Михаил Константинов: Трябва...
НДСВ в Пазарджик: Ще мислим локално,...
ПП-ДБ закрива кампанията си с...
Валери Жаблянов събра четири...
Министър: ВМЗ-Сопот може да произвежда...
"Маркет линкс": 5 партии влизат...
"Информационно обслужване"...
Искрен Веселинов: Пенсионната...
Шишков: Прокуратурата е поискала...
Надежда Йорданова: Имаме задължение...
Атанас Славов: Трябват гаранции,...

Последни новини