Свински бъбреци на фурна – добавете стръкче магданоз и ще получите уникална вкусотия

4862

Свинските бъбреци са сред най-вкусните и полезни карантии, които може да си направите сами в дома си. Богати на витамини от група Б, витамин А, магнезий, сяра, калий, хлор, бедни на калории и препоръчвани като подходящи дори за менюто на хората с наднормено тегло, те са източник на здраве. Особено се препоръчват на хора, страдащи от определени болести на кръвта и малокръвие. Единствено следва да се внимава при консумацията им от деца и да не се предлагат на трапезата на най-малките – под 2–3-годишна възраст. Както при всеки продукт и храна – възможни са и алергични реакции. Други противопоказания на свинските бъбреци не са извести.

Как да приготвите свински бъбреци на фурна?

Важно е да може да разпознавате добрите продукти в месарските магазини и да закупите хубави бъбреци, за да станат вкусни вашите свински бъбреци на фурна. От това зависи до голяма степен вкуса на ястието ви и крайния резултат от кулинарните ви усилия. За вкусни свински бъбреци на фурна изберете качествен продукт, който се познава по това, че е кафяв на цвят, без петна, разкъсвания, пукнатини и естествено е пресен. Най-вкусни са бъбреците от млади животни.

Това пържено свинско по шопски е ненадминато вкусно

Друга важна стъпка от подготовката на карантиите за приготвяне на свински бъбреци на фурна е изкисването им за час във вода или мляко. Не пропускайте този етап, тъй като е от ключово значение за премахване на неприятната миризма, която е естествена за бъбреците.

След като свинските бъбреци са изкиснати, може да започнете приготвянето им. Възможно е да се пържат, варят или готвят на фурна. А за да станат вкусни свински бъбреци на фурна, също има малки тайни и кулинарни трикове.

Малките тайни за приготвянето на превъзходни свински бъбреци на фурна

Когато печете свински бъбреци на фурна, имайте предвид следното:

-  Продуктът следва да е нарязан, но дебелината на резените трябва да е по-значителна, за да не се получат сухи готовите бъбреци, което е възможно при печенето на фурна.

Пържено свинско месо – перфектната вечеря, готова за 30 минути

-  Кулинарни майстори препоръчват да оставите бъбреците да се изкиснат непросто час, а една нощ във вода и да ги потопите в сок от кисели краставички половин час преди приготвянето им за неповторим вкус и аромат.

-  Превъзходни свински бъбреци на фурна се приготвят с добавяне на няколко ценни подправки – запържени 4–5 скилидки чесън в масло с няколко лъжички доматено пюре и чаша бира, която придава специален аромат и вкус на свинските бъбреци. Към запържените съставки добавяте и пържите леко и самите бъбреци, преди да сложите всичко във фурната.

-  Друга кулинарна тайна за вкусни свински бъбреци на фурна изисква добавянето на стрък магданоз. Той обаче не се готви във фурната заедно с бъбреците, а се нарязва на ситно и с него се поръсва готовото ястие веднага, след като е извадено от фурната.

Божествена яхнийка със свинско месо и зеленчуци

-  Свински бъбреци на фурна може да приготвите лесно и вкусно, ако използвате гювечета вместо тава за приготвянето им. И в този случай е добре да са запържени предварително заедно с подправките.

-  Консумирайте, докато са топли. Претоплянето отнема от вкусовите им качества, така че преценете добре времето за приготвянето на свински бъбреци на фурна. Във фурната им трябват около 45 минути на нормална температура. Нужни са ви и 10–15 минути за приготвяне на подправките и запържването им заедно с нарязаните бъбреци. Тоест започнете да готвите предварително накиснатите бъбреци около час преди времето за сядане на масата.

Да ви е сладко!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Рецепти

Нещо постно за вечеря – обичат...
Ще се влюбите в закуската с тези...
Ще бъдете шокирани колко е вкусна...
Как се приготвя кайма за скара...
Тези 3 грешки правят кюфтетата...
Сложете това във водата и картофите...
Уникална витаминозна салата...
И без накисване бобът ще се свари...
Вкусна зеленчукова супа
Готвач разкри тайната на ресторантите...
С тези тънкости за готвене дробчета...
Необичайната съставка, която...

Последни новини