НА ЖИВОВойната в Украйна

Съд глоби Uber с 14 милиона долара

780

Федералният съд на Австралия нареди на таксиметровата услуга Uber да плати глоба от 21 милиона австралийски долара (около 14 милиона щатски долара) за систематични нарушения на закона за правата на потребителите и измама на клиентите относно цената на предстоящо пътуване.

Според съдиите, Uber редовно е мамила клиентите относно цената на пътуването, както и с таксата за анулиране. Приложението и уебсайтът на Uber показват предложен диапазон от тарифи и компанията уверява клиентите, че цената на пътуването с таксите няма да надхвърли определения диапазон. Всъщност обаче тарифата за потребителя почти винаги е била по-висока от предложената.

Освен това услугата редовно нарушава собствените си правила, като позволява да се анулире безплатно пътуване в рамките на първите пет минути след резервацията. Най-малко 2 милиона клиенти са пострадали от подобни незаконни действия само в Австралия.

Съдът нарежда на Uber да плати 3 милиона австралийски долара (2 милиона щатски долара) за публикуване на подвеждаща реклама и измама на потребителите, 18 милиона австралийски долара (12 милиона американски) нарушаване на собствените правила, гарантиращи безплатно анулиране на пътуване, и 200 хиляди австралийски долара (134 000 американски) съдебни разноски.

Освен това на Uber ще бъде забранено да начислява дори минималната такса за анулиране на пътуване в продължение на три години.

Макрон отхвърли критиките за връзки с Uber

Президентът на Франция Еманюел Макрон призна, че е провел разговори с ръководството на Uber, когато е бил министър на икономиката в пер...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Авто

Кои са най-големите страхове...
Jaguar Land Rover реализира първа...
Renault и Nissan възобновяват...
Защо познатият лост на автоматична...
Вижте кой е новият изпълнителен...
Знаете ли как да се престроите...
Турция ще доставя на Русия моторни...
И полицията пострада от манията...
BMW X7 получи фарове с кристали...
Volvo изтегля над 100 000 автомобила...
Бензин или дизел - кой двигател...
Полицаи преследваха с часове...

Последни новини