НА ЖИВОВойната в Украйна

Съветникът на земеделския министър: ПП създадоха хаос в БАБХ, разграбват държавата

1149

 „Беше даден кредит на доверие на досегашния шеф на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Христо Вълчанов, както беше даден кредит на доверие на предишния директор на агенцията проф. Христо Даскалов, който не се справи и имаше 40 км опашка на „Капитан Андреево“. Това мнение изрази съветникът на земеделския министър Пламен Абровски пред bTV.

Oще: Заместник-министърът на земеделието: Служебното правителство завари хаос и безпорядък на "Капитан Андреево"

Абровски не вижда драмата в освобождаването Вълчанов. Не можем да постъпваме с хората така, както постъпват ПП. На следващият директор също ще бъде даден кредит на доверие, но ако не се справя, също ще бъде сменен, каза Пламен Абровски.

Той допълни, че проблемът е ПП, защото този хаос, който заварил служебният кабинет бил вследствие на техните действия и бездействия. Няма да е лошо службите да проверяват дали някъде на определен етап в тази агенция не е имало безстопанственост. Пламен Абровски има вяра в главния прокурор Иван Гешев и смята, че той ще си свърши работата.

„ПП лъжат, защото от една страна казват, че ще върнат държавата, а от друга страна разграждат държавата“, изтъкна съветникът на земеделския министър.

Защо ден, след като държавата удвои капацитета за взимане на проби на ГКПП „Капитан Андреево“ ПП вдигат темата за границата отново, недоумява Абровски. Според него някои някъде е поемал ангажимент, който е неизпълним и неосъществен. Проф. Христо Даскалов и ПП имали 8 месеца да създадат държавна лаборатория и да я акредитират, добави Абровски.

Лабораторията успя да удвои за месец и половина своя капацитет на „Капитан Андреево“ и нещо, за което ПП лъгаха и не свършиха абсолютно нищо, категоричен бе съветникът на земеделския министър.

Още: Освободиха шефа на БАБХ след нови разкрития по казуса "Евролаб"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

Парламентът прие задължителна...
Доц. Наталия Киселова: Отлагането...
Сезонът на "борисовките": защо...
Милен Керемедчиев: Със сигурност...
Владислав Панев: Европейската...
Румен Гечев: Не споделяме с ДПС...
Иванов: Разговорите с "Продължаваме...
Иван Таков: Дългът на "Топлофикация...
"Копейкин се е провалил като баща":...
Financial Times: Изборите през...
Политолог: Изборите ще бъдат...
И "Зелено движение" подкрепи...

Последни новини