НА ЖИВОВойната в Украйна

Създателят на "Стража": Смешни са коментарите, че сме финансирани от TELUS

1522

Благослав Михайлов – един от създателите на платформата „Стража“ – отрече тя да е финансирана от TELUS. След като самият той зае позиция в подкепа на компанията в разразилия се скандал с BIRD.BG около модерирането на Фейсбук, в социалните мрежи се появиха подобни коментари. Михайлов обаче ги нарече „смешни“.

"Хората не си дават сметка колко обезсърчаващо е да четеш подобни неща. Не знаят колко трудно ни беше да създадем платформа като Стража от нулата, само с малки дарения от физически лица. Стража не е някакво уърдпрес сайтче. Стража е безбройни часове и безсънни нощи в програмиране на Реакт... и през целия път все си казвахме „Да, трудно е, но си струва, защото само така можем да си гарантираме независимостта и да спечелим доверието на българските граждани"", написа той във Facebook.

"И накрая... Били сме финансирани от... Не, този път не е от Америка за България, не е от ГЕРБ, не е от Сорос, не... Финансирани сме били от Телус, компания за чиято дейност аз съм много бегло запознат. Доказателства? Това, че аз лично не одобрявам линчуването на служители на тази компания. И не, не съм ядосан, нито тъжен, даже ми е малко смешно", добави Михайлов.

В предишен Facebook-пост той написа, че "тормозът и саморазправата не са приемливи". Така подкрепи служителите на TELUS, чиито профили бяха публикувани от сайта BIRD.BG като отговорни, че допускат разпространяване на руска пропаганда, а заглушават гласовете, които са срещу режима на Путин. От TELUS обявиха, че ще съдят BIRD.BG за тормоз над служители.

ОЩЕ: АЕЖ зае страната на TELUS в скандала с BIRD.BG

"Спечелихме ли доверието на гражданите в крайна сметка? На някои да. Но започвам да си мисля, че масата хора не ги интересува наистина дали сме независими, не ги интересува да има повече прозрачност. Те нямат време да се ровят и без това. Интересува ги само да говорим срещу когото трябва. За тях да бъдеш независим означава да бъдеш от техния партиен балон и да крещиш заедно с тълпата. Супер показателно беше, че нашата публика се обърна срещу нас в деня, в който направихме по-прозрачна информацията за партийните дарители. Просто защото партиите, които най-много разчитат на дарения, вместо на субсидия, са ПП и ДБ. Дори изкарахме случай, за който никой не знаеше и определено будеше съмнения. Не, това били внушения. Както и да е", написа още Благослав Михайлов.

"От началото до края следвам принципите си и виждам, че явно това не дава винаги резултати в среда като българската. Но все пак има и някакъв процент от хората, които не седят цял ден във Фейсбук да пляскат коментари колко са ядосани. Те не са много шумни, но ги има и от време на време ми казват колко оценяват това, което правим. Заради тях си струва всичкото", написа той.

Най-големите дарители на БСП са собствените ѝ депутати, Нинова е трета в класацията

Младите студенти и политически анализатори от Фондация "СТРАЖА" разработват платформа за партийно финансиране, която ще систематизира ф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Общество

Българин е в неизвестност под...
Радев на среща с Христиан Пендиков:...
Турският посланик благодари...
Времето утре - 7 февруари 2023...
Министър Тодоров приветства...
Сеизмолог: В България няма опасност...
Прокуратурата прекрати делото...
Проверяват скъпите ученически...
Арест за бившия депутат и член...
Изписаха пребития в Охрид Християн...
Министърът на туризма призна:...
АПИ: Около метър е снегът на проходите...

Последни новини