Теленор създава кампании, които приобщават всички за по-добро “утре”

3968
Теленор създава кампании, които приобщават  всички за по-добро “утре”
Снимка: Теленор

Експертът по комуникации Вилиана Станева от Теленор сподели каква е стратегията на компанията когато става дума за социално корпоративна отговорност. Теленор осъзнава трансформацията, към отговорната политика на компаниите, която се случва през последните месеци. За тях обаче CSR не е изключение, а осъзната стъпка към единство и усещане за принадлежност.

“Важно е за обществото компаниите да правят социално отговорен бизнес. Важно е и за служителите на всяка компания да бъдат подкрепени и да им се дава възможност да правят добро. Това е факт за Теленор”, разказва Вилиана и допълва, че огромна част от инициативите на оператора са всъщност идеи на самите служители. Това е един от начините да се създава чувство на единство и ангажираност в компанията.

На въпроса, каква е стратегията на Теленор спрямо социалната отговорност, Вилиана твърдо заявява, че тя е ориентирана към подобряването на дигиталния живот.

Търговският директор на “Теленор България”: Основната ни цел е да предоставяме силно потребителско изживяване

Заради COVID-19, в краткосрочен план трябва да развием още дигиталните ни възможности, за да обслужваме още по-добре клиентите си. А те...

А как Теленор правят това на практика? През многото програми и инициативи, които затварят кръга от членовете на самия екип до крайния потребител, който да почерпи от ресурсите на оператора, които той предлага, за да направи живота на всички около нас поне една идея по-сигурен и спокоен

Именно част от тази линия е и кампанията “Дигитални скаути”, която се проведе миналия месец.  Тя е част от по-голямата програма Safer Internet и успя да привлече вниманието на над 17 000 деца, които се потопиха в света на безопасния интернет.

“Digital Scouts е част от програмата Safer Internet на Теленор, стартирала преди 14 години, която продължаваме да обогатяваме всяка година с нови елементи. Например в началото на годината проведохме кампания против тормоза онлайн - #БезХейт в YouTube, Instagram и TikTok, която беше подкрепена от някои от най-влиятелните лица за подрастващите. Целта ни беше да обърнем внимание на тормоза онлайн”, разказва Вилиана Станева.

През 2019 година инициативата Digital Scouts преминава в дигиталното пространство под формата на игра-състезание. Тази година обаче, заради мерките около коронавируса играта изцяло се трансформира в специално дигитално приложение, което с 12 въпроса даде възможност на децата да се забавляват, но и да научат много за дигиталния свят, в който изкарват толкова много време.

“За нас 17 000 български деца да научат повече за своята онлайн защита и права е огромен успех и придава смисъл на работата ни, защото една от водещите ни цели в Теленор е да бъдем част от своята общност, не само с първокласни продукти и услуги, но и защитавайки, образовайки я, както и създавайки възможности”, с радост сподели Вилиана.

Теленор сподели опита от програмата си Open Mind в онлайн работилница за бизнеса

Теленор организира онлайн работилница за професионалното развитие на хора с увреждания. Събитието под надслов “Шанс за хората с р...

Приложението успява да привлече и най-засегнатите от проблема групи - тези под десет години и между 11-17 годишна възраст, общо над 11 000 деца, а темите, които са засегнати варират в диапазона от медийна грамотност до онлайн тормоз между връстници и дали знаят как правилно да реагират на различни опасни ситуации, онлайн.

Приложението бързо става първо и в магазините на Apple и Android и става най-играната игра за деня на играта.

През следващата година играта ще има своето развитие, но как точно ще изглежда то, остава тайна засега и Вилиана споделя само, че “то ще е още по интригуващо и ще предизвика любопитството на младите хора”.

Safer Internet успява да реализира още и 20 урока за онлайн безопасност. “Разработени съвместно с Националния център за безопасен интернет, видеата предоставят информация за опасностите онлайн, както и за начините да се предпазим от тях, като те вече са достъпни на уебстраницата, която разработихме специално за тази програма – www.ottebzavisi.net”, разказва комуникационният експерт. Те са насочени към тийнейджъри, но от тях могат да се възползват и родители, за да могат още по-добре да разберат света, в който децата им прекарват толкова много свободно време.

Digital Scouts следва примера на още една успешна кампания на Теленор, която се развива с всяка следваща година, за да дава добавена стойност на участниците в нея и да им помага да се развиват професионално. Става дума за Open Mind - програма за кариерно развитие и социална интеграция на хората с увреждания, която Теленор развива от много години.

Играта „Дигитални скаути“ на Теленор ще обучава деца и родители за онлайн опасностите на 17 октомври

  Играта „Дигитални скаути“ на Теленор ще обучава деца и родители за онлайн опасностите на 17 октомври София, 9 окто...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com