Tesla изпреварва Volkswagen дори в Германия

1948
Tesla изпреварва Volkswagen дори в Германия
Снимка: Tesla Motors

Американския производител Tesla е лидер по продажби на електрически превозни средства в Германия, като изпревари дори най-големия местен производител Volkswagen. От януари до септември Tesla е изпратила на германците 38 458 превозни средства на ток, докато резултатът на Volkswagen е 32 326 единици, сочат статистически данни, публикувани от Федералната агенция за моторни превозни средства (KBA).

Спрямо същия период на миналата година Tesla постига 48% ръст на този пазар. На трета позиция при електрическите превозни средства е Hyundai с 21 000 продажби, но прави впечатление, че трите германски премиум-производителя - Audi, BMW и Mercedes-Benz заедно с Opel, успяха да увеличат продажбите на електрически автомобили у дома, но все още изостават далеч от Tesla.

След 13 месеца спад европейският пазар на автомобили тръгна нагоре

Европейският пазар на нови автомобили показа растеж след продължително свиване. Според агенция Ройтерс, която се позовава на данни на Е...

Audi и BMW, например, са увеличили дела на електромобилите във вътрешните си продажби съответно до 11,8% и 10,6%. При Mercedes-Benz този показател нараства до 8,8%. При Porsche, чиито модели са по-скъпи от тези на останалите германски премиум-производители, обаче се отбелязва спад на продажбите на вътрешния пазар.

Като цяло експертите отчитат, че европейският автомобилен пазар се възстановява. В сравнение с миналата година новите регистрации са се увеличили за два последователни месеца, съобщават от Европейската асоциация на производителите на автомобили (ACEA). Още през август европейските продажби се повишиха за първи път след 13 месеца на спад и стагнация. Тази тенденция продължи и през септември - 10% повече нови автомобили са продадени в ЕС за този месец.

Въпреки факта, че Tesla надминава Volkswagen по продажби на електрически превозни средства, германският автомобилен производител все още е най-успешният комерсиално автомобилен производител както на германския вътрешен пазар, така и в цяла Европа. Според ACEA през септември 2022 г. Volkswagen Group записа най-силен растеж, като нейните марки членове Skoda, Audi и Porsche се отличиха особено.

 

Новите коли в Европа рязко поскъпнаха

Покупката на нова кола днес е по-трудно от всякога. В допълнение към проблемите с наличността, причинени от проблеми във веригата за до...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com