Тома Биков: Василев да спре да дава акъл, забърка много каши

3403
Тома Биков: Василев да спре да дава акъл, забърка много каши
Снимка: БГНЕС

Асен Василев направи достатъчно, за да бъдем в тази тежка криза, в която се намираме в момента и би било добре да спре да дава акъл, защото видяхме какво може през последната година и два, три месеца, когато беше министър на финансите. Това заяви пред БГНЕС Тома Биков от ГЕРБ, след регистрацията на листата в 24 МИР София, където е водач за коалиция ГЕРБ-СДС.

Биков припомни, че Василев не е бил част само от отишлото си управление. „Той обърка три бюджета. Забърка половината от кашите, които в момента и в следващите месеци, може и години, ще се опитваме да решаваме, благодарение на неговите усилия“, каза водачът на листата на ГЕРБ.

За БСП ли са Демократична България или против "Газпром"?

  За БСП ли са Демократична България или против "Газпром"? Къде е ПП със седемте танкера, които по-средата стоят между БСП и ДБ и...

Биков няма оперативна информация за слотовете, защото ГЕРБ не са в управлението, но това, на което се надява е България да не остане без газ за зимата. „Те нямаха никакъв план как да направят маневрата, която направиха. Ние сме предложили решения, но това нещо изисква време и то за дългосрочно решение", каза Биков.

Той подчерта, че правителството на ГЕРБ през 2018 г. е резервирало 500 млн. куб. м. газ в Гърция. "Можем през "Балкански поток" да направим търг за 1,5 млрд. Имаме и 1 млрд. азерски газ", уточни Биков. Той добави, че тези договори за азерския газ не са подписани от Асен Василев и от Кирил Петков, а от Бойко Борисов, някои от тях и от Георги Първанов. "Имаме и газовата връзка с Гърция, която нашето правителство започна да изгражда, а пък правителството на Кирил Петков забавя", заяви той.

Според Тома Биков първото условие кризата да бъде решена е в нейното разрешаване да не участват Кирил Петков и Асен Василев. Той подчерта, че ГЕРБ-СДС тръгва с амбицията за победа. "Нямаме никакви съмнения, че ще спечелим изборите. Въпросът е да можем да имаме редовно управление сред предсрочните парламентарни избори. Според мен колкото повече депутати има ГЕРБ в Народното събрание, толкова по-вероятно е да имаме и редовно правителство", каза още той. По думите му колкото по-малко депутати имат ПП, толкова по-голям е шансът България да има редовно правителство.

Успешната формула за управление, заяви Биков, е страната ни да има проевропейска формула на управление с антикризисна програма. Той съобщи, че в следващите дни ГЕРБ-СДС ще представи своята антикризисна програма, тя ще бъде и краткосрочна, и дългосрочна, и очакват да бъде коментирана и от останалите политически сили, които би следвало да представят и своите антикризисни програми и да се види къде са "тези драматични разлики", за да започне да се мисли и за някакви компромиси.

Тома Биков смята, че ПП, ДБ и БСП няма да имат повече от 100 депутати в новия парламент

България трябва да има газ през зимните месеци и всяка възможност трябва да се използва. Според мен има някакъв проблем с офертата за т...

Биков е категоричен, че биха седнали на преговори с партиите, които смятат, че България трябва да има проевропейско управление. На журналистически въпрос дали ПП са естествен партньор, той подчерта, че не знае дали това е така, при положение, че техният основен приоритет е да вкарат Бойко Борисов в затвора. "Нашият основен приоритет е да изведем България от тази криза, в която се намира в момента. Мисля, че това са доста различни приоритети и всеки ще работи по своите приоритети. Аз не се съмнявам, че те ще изпълняват това, което казват", добави Биков. Той посочи и фактът, че според ПП БСП трябва задължително да бъде част от управлението, което също се разминава с вижданията на ГЕРБ-СДС по отношение на управлението на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика