Топ диети със плодове

5868
Топ диети със плодове
Снимка: iStock

Диетата с плодове, както подсказва името, се състои в ядене само на плодове, а менюто изключва  сушени плодове, тъй като са твърде калорични и с високо съдържание на захар. Диетата позволява пълна свобода по отношение на избора на плодове и начина на приготвянето им. Плодовете могат да се консумират сурови, както и задушени, варени и печени, за предпочитане цели с кожата, защото съдържат най-много фибри. Спазвайки краткосрочна плодова диета, можете да ядете само един вид плодове или да не се ограничавате и да ядете салати с голям брой различни плодове. Трябва да приемате течности между храненията - пийте негазирана минерална вода, зелен чай или билкови настойки, например теменуга или розмарин. Плодовата диета не трябва да трае повече от 3 дни,

Краткосрочната употреба на плодова диета осигурява на организма фибрите, необходими за функционирането на храносмилателната система. Диетичните фибри регулират работата на червата и по този начин - подобряват храносмилането и ускоряват метаболизма. Плодовете, които са в основата на диетата и осигуряват единствения източник на енергия по време на почистващото лечение, съдържат голямо количество минерали, витамини и антиоксидантни вещества, известни още като антиоксиданти. Тези съединения имат противовъзпалителни, противоракови свойства и укрепват имунната система. Плодовете също съдържат голямо количество минерали, като фосфор и калий. Трябва обаче да се помни, че всички ползи от плодовата диета са тясно свързани с времето на нейното използване. Краткият диетичен курс е от един до три дни е добър начин за бързо прочистване на тялото и е добро начало към балансирана и здравословна диета. Предимството на плодовата диета е и лекотата на приготвяне на ястия, които не изискват много ангажираност или специални кулинарни умения. Такава диета няма да отнеме много време или пари, а освен това е вкусна. Имайки лесен достъп не само до плодове от нашия климат но и от екзотични страни, всеки ще намери плодовете, които му подхождат най-добре. Плодовата диета не е монотонна.

Какви плодове трябва да консумирате за отслабване?

При отслабване е най-добре да разнообразите диетата си със сезонни плодове и плодове с кисел вкус. Извън сезона най-добрият избор е да посегнете към замразена храна, тъй като замразените плодове запазват по-голямата част от хранителната си стойност.

Докато сте на диета за отслабване, можете да ядете умерено:

- кисели ябълки,

- кисели круши,

- малини,

- ягоди,

- горски плодове,

- къпини,

- червено и черно френско грозде,

- нектарини,

- череши,

- дини,

- праскови,

- кайсии,

- цитрусови.

Когато сте на диета, най-добре е да ядете плодове сутрин и преди обяд, защото тогава ще имаме време да изгорим калориите, доставени с тях в тялото. Следобед и вечер е по-добре да се откажете от яденето на плодове и да го замените с пресни зеленчуци, които също са идеални за т. нар. "лека закуска".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com