Топла есен и вълнуващи събития

4603
Топла есен и вълнуващи събития
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Времето се влошава, но забавленията продължават – така бихме определили афиша на културните, музикални и просто забавни събития през ноември. Обратно на очакваното предколедно затишие, вълненията в столицата не спират.

Киномания

Ежегодният фестивал и тази година се случва през ноември. Между 12 и 29 няколко от традиционните софийски киносалони се включват във фестивалното настроение и привличат почитателите на смисленото кино извън моловете. Акцентите, които си харесахме от програмата, са филмите „Хамлет“ с обещаващия Бенедикт Къмбърбач, „Стив Джобс“ – биографичния филм на Дани Бойл, за който се говори отдавна, „Почти нормален“ – новата ежегодна порция от любимия Уди Алън, и „Младост“ на Паоло Сорентино. На фестивала силно представено ще бъде и българското кино с общо 4 игрални, 2 документални и 1 анимационен филм.

Drum and Jazz

През ноември ни очаква едно обещаващо музикално събитие на електронния фронт. Партито Hospitality Bulgaria: Drum and Jazz 2015 ще се състои на 21 ноември 2015 г. (събота) от 22 часа в Party Center 4km. Организаторите обещават две зали – една с изпълнения на живо и една с DJ-и. Традиционната среща между drum and bass и по-органичните звуци обещава да събере над 30 артисти, визуално подсилени от организацията Elektrick.me

Кристо и Жан-Клод: Графики и обекти

Все още можете да разгледате първата изложба на Кристо и Жан-Клод в Софийска градска художествена галерия, ако побързате и направите това преди 22 ноември. Експозицията се състои от 130 оригинални номерирани отпечатъци и тиражни обекти на Кристо и Жан-Клод, както и фотографии на техни творби от Волфганг Волц, покриващи периода от 1963 до 2014 г. Колекцията е съставена лично от Кристо, за да представя творчеството на двамата художници по света.

Принц Хари е най-желаната звезда за купон

Звездата, която британците искат най-много за гост на лятното им парти е принц Хари. Третият в реда за наследяване на британския трон,...

Парти за необвързани: Лас Вегас

За поредното си парти за необвързани организаторите от Club R ни потапят в атмосферата на Лас Вегас, за да можем да опитаме късмета си, запознавайки се с готини и интересни хора. Те обещават да помагат с различни формати запознанства: Мини Мачмейкинг, Мини Бързи Срещи, флирт карти и различни забавни игри. На входа ще се раздават жетони с номера, за да може всеки да потърси с кого ще го срещне съдбата, а дрескодът е черно и/или червено. Партито за необвързани „Лас Вегас“ ще се проведе на 19 ноември в клуб „Грамофон“.

Рут Колева и Карандила

Не се сдържахме да включим и този обещаващ концерт, въпреки че датата му е през следващия месец. Един от най-добрите балкански брас оркестри се съюзява с една от най-ярките, млади звезди в България, за да представят първия по рода си cross-over проект, в който ще чуете едни от най-големите световни фънк/поп/джаз хитове в чисто нови Balkan Soul аранжименти. Мястото на събитието е зала 3 на НДК, а датата – 03.12.

След всички тези предложения…вече не знаем как някога сме скучали през ноември :) Време е за парти и нови емоции!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно