Това е най-добрата напитка за имунната система през зимния сезон

6503
Това е най-добрата напитка за имунната система през зимния сезон
Снимка: iStock/Guliver

В сезона на вирусните заболявания въпросите, свързани с имунната система, неминуемо излизат на дневен ред. Имунната система е естествен щит срещу бактерии, вируси, гъбички и редица заболявания, като силната имунна система е ключът към доброто здраве. Приемът на витамини и минерали, пълноценното хранене, избягването на стреса и преумората, умерената физическа активност, доброто психическо състояние, смехът, пълноценното общуване, добрият сън – всички те подпомагат имунната система и я поддържат в готовност да се справи с всяко предизвикателство, но има и още нещо, което може да направите за себе си – напитка за имунната система.

Разнообразни са продуктите, известни със стимулиращото си въздействие върху имунната система, но тъй като е зима и предстоят светли празници, ще ви представим рецепта за напитка за имунната система в духа на Коледа.

Напитка за имунната система, подходяща за зимата

Какво е зимата без аромат на мед и джинджифил? Двете ухания са сред най-разпознаваемите зимни аромати, които може да откриете под формата на свещи, ароматизатори, чай. Има обаче и по-полезен начин да им се насладите – с напитка за имунната система, идеална за зимата. Добавете морков, цвекло и ябълка, за да доставите на организма щедри дози витамин С, витамини от група В, калий и за да помогнете на ставите си през влажното време особено ако страдате от ревматоиден артрит, който се повлиява изключително добре от противовъзпалителния ефект на джинджифила. 

Как се приготвя ли? От лесно по лесно, за да не губите време за споделени празници със семейството и приятелите – просто изцеждате, настъргвате, пасирате по 1 брой, добавяте 1 лъжичка мед и консумирате. Пресни, без преработка и с голяма наслада.

Лекар разкри по колко джинджифил може да се яде без вреда за здравето

Ползата от джинджифила в напитка за имунната система

Освен че е полезен за хората, страдащи от ставни заболявания, джинджифилът се счита и за мощен имуностимулант, полезен за страдащите от дефицит на витамин С, който съдържа в щедри дози. Фосфорът, желязото и калцият също подсилват имунната система. Съвсем не е случайно, че друга известна напитка за стимулиране на имунната система се приготвя от джинджифил, мед и лимон. Джинджифилът крие и други тайни и ползи за здравето – помага при нужда от детоксикация, при наднормено тегло, възпаления в тялото, проблеми със стомаха, висок холестерол.

Ползата от меда в напитка за имунната система

Богатият на манган и магнезий мед е истинско съкровище за здравето. Медът е богат и на витамини от група В. Медът притежават спазмолитично, коронароразширяващо, противовъзпалително и регенериращо действие и има силно изразени антибиотични свойства. Медът подпомага работата на жлезите с вътрешна секреция и обмяната на веществата, а свойствата му по отношение на стимулиране на имунната система са известни от хилядолетия.

Чай от джинджифил - как е правилно да се приготвя и да се пие

Ползата от цвеклото в напитка за имунната система

Цвеклото е не само мощен имуностимулант, но и помага при високо кръвно налягане, възпалителни процеси в тялото и според някои източници се препоръчва дори при онкологични заболявания. Детоксикира, снабдява с ценни вещества и пробужда имунната ви система, за да е готова за сезона на вирусите.

Ползата от ябълката и моркова в напитка за имунната система

Ябълката и морковът също не отстъпват по съдържание на витамини и минерали. Комбинирани с джинджифила и цвеклото те придават неустоим вкус и аромат на вашата напитка за имунната система и я правят вкусна и приятна, идеална за дългите зимни вечери пред камината в очакване на Коледа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Лекар: 4 сериозни причини да се чувствате уморени, но да не можете да заспите

Как се оказва първа помощ при задавяне?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com