Това са най-ефективните напитки, които подпомагат отслабването

3012
Това са най-ефективните напитки, които подпомагат отслабването
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Ако перифразираме една велика мисъл, бихме казали: Няма да обсъждаме коректността на сентенцията, че „в борбата с излишните килограми всичко е позволено! Но ще отбележим, че прекомерното вживяване за достигането на „заветната“ за много дами цел да достигнат фигура не отстъпваща на тази при манекенките може да доведе до значителни здравословни проблеми.
 
Систематичното /но не прекалено интензивно/ физическо натоварване, в комбинация с определен тип щадящи диети, често пъти се оказват достатъчно ефективни, за да предизвикат свалянето на няколко килограма. Ако желаете обаче по-висока ефективност, то трябва да обърнете сериозно внимание на механизма, по който приемате определени течности. Кои са тези течности?

Наздраве за добро здраве: 3-те най-здравословни алкохолни напитки

На първо място следва да се постави ябълковият оцет. Неговата ефективност е била доказвана наново чрез провеждане на разнообразни експерименти с, по правило, две групи доброволни „гладуващи“ участници: контролна група гладуващи, изпълняващи определена диета и група гладуващи, изпълняващи същата диета, но приемащи всекидневно 1 или 2 супени лъжици ябълков оцет. 

Резултатите недвусмислено са показали, че участниците, консумиращи оцет, губят между 70 и 80% повече от теглото си в края на третия месец от началото на експериментите. Тази ефикасност се обуславя от факта, че оцетната киселина, съдържаща се в оцета, действа ускоряващо върху метаболизма и така регулира нивото на кръвната захар, което позволява безболезнен контрол върху апетита.

Зеленият чай също е важна напитка за ефективно отслабване, тъй като съдържащите се в него кофеин и катехин спомагат за разграждането на мастната тъкан. В същност, те водят до увеличаване на използваемата от тялото енергия.

Доверете се на тези 5 напитки, за да подобрите здравето си

Освен това зеленият чай притежава диуретични свойства, което е от значение за друга страна, естествените диуретични свойства, което помага за навременно освобождаване на организма от съдържащите се в него течности, явяващи се като отпаден продукт от метаболизма. Това ще постигнете като изпивате 2 – 3 чаши чай на ден. Приготвяте чая като след завирането на водата, я оставяте да се охлади десетина минути, и чак тогава попарвате чаените листенца. Внимавайте да не варите прекалено дълго чая, защото така ще снижите забележимо очаквания ефект. 

И накрая, ето как да си приготвите две напитки, които също имат доказан ефект върху отслабването. Първо, затопляте 250 мл вода и разбърквате в нея 2 с. л. канела; следва половин часово охлаждане и добавяне на 1 с. л. мед. Напитката е готова за консумиране незабавно 30 минути преди вечеря, но може да я оставите в хладилника и да я изпиете на сутринта преди закуска. Второ, обелвате и нарязвате на ситно малко парченце джинджифилов корен; изсипвате го в 250 мл студена вода и блендерате до получаване на еднородна смес, която изсипвате в подходящ по обем съд; сега е ред да добавите 1 ч. л. сок от лайм и ¾ ч. л. печен кимион на прах; разбърквате старателно сместа и я изпивате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com