Това са най-здравословните напитки, които ще ви пазят от много болести

8971
Това са най-здравословните напитки, които ще ви пазят от много болести
Снимка: debbychatzi / Pixabay

Диетолозите от САЩ препоръчаха какви напитки трябва да пиете, за да боледувате по-рядко и да заздравите имунната си система. Техният съвет е публикуван от изданието Eat This, Not That! („Яжте това, а не това”)

Сред здравословните напитки специалистите посочиха чиста вода, айран, кисели млека, билков и зелен чай. Те препоръчаха добавяне на лимон и джинджифил към обикновения чай, както и ябълков сок и гъсти напитки от ягоди (ягодов шейк).

Яжте този плод за нисък холестерол и силен имунитет

Мангото е изкусителен екзотичен плод, който е полезен природен дар за здравето. Редовната му консумация помага за предпазване от различ...

На първо място, диетолозите се съветват да се пият достатъчно течности всеки ден. „Водата помага за прочистване на тялото и насища кръвта с кислород. Освен това водата участва в производството на лимфа, която пренася белите кръвни клетки и клетките на имунната система в тялото и това помага за правилното борба с бактериите и вирусите“, казва диетоложката Иса Куявски.

Нейната колежка Кари Лам препоръчва да се обърне внимание на билковите чайове, предимно чай от глухарче или шипка. Първият помага за премахване на токсините от тялото, докато вторият съдържа витамин С, кверцетин, катехини и елагова киселина. Тези вещества помагат за прочистването на тялото и борбата срещу възпалението. Въпреки това Лам препоръчва да се консултирате с вашия лекар, преди да пиете билков чай.

Диетоложката Рейчъл Дикмън препоръчва да започнете всеки ден с чай от джинджифил и лимон. Според нея тази напитка помага както на вродения, така и на придобития имунитет да реагира по-бързо на инфекция.

Дикмън препоръчва също редовното пиене на кефир и кисело мляко. Тя обясни, че имунната функция е силно зависима от стомашно-чревния тракт и един от най-добрите начини за поддържане на микробиома му е чрез използването на ферментирали млечни продукти. „Последните изследвания показват, че ферментиралите храни, съдържащи пробиотици като кефир, подобряват разнообразието на микробите, които обитават червата ни. Това от своя страна има положителен ефект върху имунната система “, каза Дикмън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com