Три енергийно нездравословни храни, които е най-добре да извадите от хладилника

3109
Три енергийно нездравословни храни, които е най-добре да извадите от хладилника
Снимка: Thinkstock/Guliver

Храната, която ядем, може както да ни зареди с енергия, така и да ни я отнеме. Експертите споделят за трите най-вредни храни, които е най-добре да се приемат възможно най-малко или напълно да се премахнат от диетата.

По-рано говорихме за най-енергийно ефективната храна и правилното хранене. Ако искате да имате допълнителни ползи от определени храни и ястия, ще трябва да се отървете от описаните по-долу.

Базалкохолни напитки

Подсладените газирани напитки са продукт, който е нужно да не се допуска в хладилника и изобщо в менюто. Високото съдържание на захар далеч не е най-големият проблем.

Всяка храна има някаква енергийна стойност - не става въпрос за калории, а за енергия от по-фин ред. В сладката газирана напитка няма нищо, което да е създадено от хората или природата с любов. Това е продукт, който се прави във фабрики отвътре и отвън. В сладките газирани напитки практически няма източник на енергия. Това е просто набор от безполезни и доста впечатляващи количества калории, които доставят мимолетно удоволствие, но вредят на човешката аура и здраве.

Кои са най-вредните храни и напитки, които консумираме ежедневно?

Кафе и енергийни напитки

Енергийните напитки са дори по-опасни от сладките газирани напитки. Те съдържат много захар, която е вредна в големи количества, но не това е опасността. Тези напитки ни дават сила, временен прилив на енергия, когато сме изключително уморени. След като действието на енергийната напитка приключи, тялото и биополето ни ще бъдат още по-изтощени, отколкото преди момента, в който сме я пили. Енергийните напитки ви дават сила, но след това “начисляват лихва”.

При кафето ситуацията е подобна, но кафето има един голям плюс – то е натурален продукт, когато става дума за натурално зърнено кафе. То също ни дава сила, но не е толкова опустошително. Специалистите по биоенергетика посочват, че кафето е вредно за чакрите и биополето, но единствено ако се пие в големи количества. Ако е възможно, намалете консумацията му.

Учени: Хората, които НЕ ядат тази вредна храна, живеят по-малко

Бързо хранене и полуфабрикати

Това е много опасна храна от енергийна гледна точка. Може и да не е много вредно във физиологично отношение, но определено изтощава нашето биополе и влошава работата на чакрите. Всяка бърза храна, включително бързите спагети, е храна, която просто ни изпълва с физическа субстанция, но не укрепва духовния компонент. Затова е необходимо се храните възможно най-малко в заведенията за бързо хранене.

Заменете полуготовите продукти с пълноценни продукти, за да страдате по-малко от липса на положителна енергия и да бъдете възможно най-продуктивни във всеки ден от седмицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com