Три неща, които трябва да споделите с партньора си, за да имате успешна връзка

4352

За създаването на здрави отношения с потенциален партньор задължително трябва да се обсъдят следните три неща: мечтите, фетишите и детството. Това е мнението на сексолога Тод Барац, съобщи Daily Mail.

Според специалиста преди всичко трябва да се обсъди детството: "Единствените отношения, които пряко са свързани са отношенията с нашите родители и партньори. Колкото повече знаете за миналото на другия, толкова по-добре ще разберете тригерите, начините да се справяте с конфликтите и по този начин да се учите да се сдобрявате.", обяснява Барац.

Освен това обсъждането трябва да засегнат и отношенията с бивши партньори: "Какво е работило, какво не, проблеми, научените уроци, да се знае миналото е важно, за да се създадат бъдещите отношения", предупреждава специалистът. 

Барац е уверен, че си заслужава да се обсъдят и предпочитанията в проявата на любов, близост и грижа - от романтични думи до сексуални фетиши, еротични фантазии и табу. Важно е честно да се обсъждат тригерите и разочарованията, свойствени за човека в миналото и настоящето и да се поощрява желанието на партньора да сподели проблемите, подсказва сексологът. 

Той напомня и за важността да се обсъждат плановете за бъдещето: "Споделяйте мечтите си, докато заспивате, за възвишени и грандиозни мечти за професионален успех. Плановете за пет, десет, петнайсет или двайсет години напред."

Откриха връзка между теглото и удовлетвореността в личния живот

8 безспорни истини за живота

Понякога имаме прекалено високи изисквания към себе си и излишно усложняваме живота си. Ето няколко извода, които са верни и съвсем спо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Любопитно

Учени доказаха: Любовта не съществува!...
Най-успешните дати през февруари...
Любовта е в тези 3 зодии - да се готвят...
Подгответе се за щастлива седмица!...
Важните дни през февруари 2023...
Как да не се дразните за дреболии:...
Те се завръщат: 4 неща от миналото,...
Бръсненето НЕ оказва влияние...
Как да направите тъмната стая...
Храни, които не могат да се комбинират...
Топ 10 на старите български десерти...
Интересни факти за Балканите...

Последни новини