Кърджали

Три училища в Кърджали са на онлайн обучение

1414

Три училища в община Кърджали преминаха на онлайн обучение. Причината е, че голяма част от родителите не искат децата им да бъдат тествани, съобщи по БНР Ангелина Костова от Регионалното управление на образованието.

"Във всяко едно училище може да има една или няколко паралелки, които не са събрали този изискуем минимум и има няколко училища, които нямат нито една паралелка, в която да има минимум 30% декларирано съгласие за тестване. Те се обучават в електронна среда. През следващата седмица, ако те си набавят необходимия минимум декларации от родители, ще тестват учениците и ще преминат в редовно обучение“.

Според директори на училища основният проблем е големият брой болни учители. В момента под карантина са 10 души и 146 ученици от общо 10 паралелки в областта. Заболеваемостта е над 250 на 100 000, поради което тестването на децата ще продължи и следващата седмица.

Учениците в Ямбол учат онлайн от следващата седмица

Учениците в Ямбол преминават на онлайн обучение от началото на следващата седмица, съобщава БНР. Детските градини и яслите засега остав...

Етикети:

Още от Кърджали

Разследват чиновници от община Кърджали заради договор за 215 000 лв.
Цвета Караянчева: ГЕРБ спечели дело срещу МВР
Три училища в Кърджали са на онлайн обучение
Скандален натиск от инвеститор над експерти за добив на злато и сребро в Кърджали...
Четвъртокласник почина в училище в Кърджали
Община Момчилград спешно дава 36 хил. лева за електрически автомобил

Последни новини