Триажният кабинет в Дупница ще работи вечер и през уикенда, няма кой да го обслужва

2249
Триажният кабинет в Дупница ще работи вечер и през уикенда, няма кой да го обслужва
Снимка: iStock

Откритият преди по-малко от седмица триажен кабинет в Дупница ще работи само нощем и в почивните дни, защото няма желаещи лекари, които да дават дежурства. Това обявиха ото общината, цитирани от БНР.

В него се преглеждат само пациенти с грипоподобни симптоми и симптоми на коронавирус. Той няма функции на лекарски дежурен кабинет, който да диагностицира всякакви заболявания. Идеята беше той да улесни работата на натоварените лекарски екипи от общинската болница и „Спешна помощ“ в Дупница. На принципа на мобилните станции пред големите болници в момента. Те реално преценяват накъде да бъде насочен конкретен пациент.

Пробация за младеж, неспазил карантината в Дупница през май

Дупнишкият районен съд постанови пробация за 22-годишен мъж за неспазване на карантината срещу Covid-19. Решението е окончателно по сил...

Проблем с разходите и заплащането няма - средствата са осигурени от бюджета на Общината - и на дежурство се дават по 100 лв., но желаещи няма, обяснява зам.-кметът Крум Милев.

През последния уикенд от кабинета са минали 101 пациенти - всеки втори е имал положителен бърз тест. След това им е бил направен и PCR. Резултатите обаче се бавят, защото се пращат в лаборатория в София.

Председателят на общинския кризисен щаб и зам.-кмет на общината Крум Милев се обърна към лекарите от града да съдействат и да започнат дежурства в тиражния кабинет.

„На този етап не срещаме подкрепа от лекари, които да поемат дежурства в триажа. Джипитата по едно дежурство на месец да дават, кабинетът ще работи нон-стоп. В крайна сметка нека бъдем отговорни и към гражданите-това са наши приятели, близки, родини. Апелът ми е всички медици от специалисти до джипита да проявят разум и най-вече разбиране, като се включат в триажа. Разчитаме много на професионализма на Лекарския съюз, на Здравна каса и РЗИ да помогнат и убедят лекарите на територията на общината и съседните такива, да се ангажират с триажа в тази тежка обстановка, за да бъдем всички в полза на хората“, апелира зам.-кметът Милев.

В Дупница монтираха билбордове с лика на генерал Мутафчийски (СНИМКИ)

Община Дупница призовава чрез билбордове хората да си останат вкъщи. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Христо ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com