НА ЖИВОВойната в Украйна

Турция и Азербайджан започнаха съвместни военни учения

898

Турските и азербайджанските военни провеждат съвместно военно учение в съответствие със споразумението за военно сътрудничество. Това съобщи Министерството на отбраната в Баку, според Анадолската агенция и БГНЕС.

"Ученията, в които участват военнослужещи от различни видове войски, бойна и специална инженерно-сапьорна техника, както и бойни авиационни машини на азербайджанската армия и турските въоръжени сили, се провеждат в град Баку, както и на териториите на областите Астара, Джабраил и Имишли", се казва в изявлението.

Двете армии изпълняват различни учения и задачи с използване на съвременни бойни методи - като например прилагане на артилерия, авиация и други видове войски във военни операции, организиране на действията им в условията на оперативна съвместимост, изграждане на понтонни мостове за отваряне на проходи през реки, десантиране на парашутисти в недрата на въображаем враг.

"В съвместното учение основният акцент беше поставен върху осигуряването на бойна координация по време на взаимодействието на войските, подобряване на ръководството, обмяна на опит и повишаване на професионализма на личния състав", се казва в изявлението на военното министерство на Азербайджан.

Всичко това се случва в напрегнат период за региона, тъй като турският президент Реджеп Ердоган все по-усилено говори за сухопътна операция в Сирия срещу Кюрдската работническа партия (ПКК), считана от Анкара за терористична организация.

Мирът между Азербайджан и Армения в Нагорни Карабах е крехък - въпреки че страните обещаха да не воюват там, наскоро пак имаше напрежение.

Турция: Русия и САЩ не успяха да прочистят кюрдските екстремисти от сирийската граница

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу обвини днес Съединените щати и Русия, че не са изпълнили обещанията си да прочистят границ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Азия

Седем загинали при удари по оръжеен...
Посолството на САЩ в Турция предупреди...
Има жертви при удара срещу иранските...
Ердоган: Отношенията ни с Русия...
Коронавирусът по света: Япония...
ВИДЕО: Нови удари в Иран, уцелена...
The Wall Street Journal: Израел...
Азербайджан евакуира цялото...
Серия от атаки в Иран, Израел ли...
Жертви и стотици ранени след мощно...
Хиляди японски домакинства останаха...
Загинал е третият пилот при инцидента...

Последни новини