НА ЖИВОВойната в Украйна

Туроператори искат актуализация на Наредбата за командировките

1224

От Асоциацията на българскитe туроператори и туристически агенти (АБТТА) искат актуализация на Наредбата за служебните командировки, предава Bgtourism.bg.

Предложението е до Министерството на финансите и цели лимитите на служебните командировки да бъдат увеличени. Става въпрос за  дневните и квартирните средства, изплащащи се от работодателите на пътуващите.

Снимка: Bgtourism.bg

„За нас е важно Наредбата за командировките да бъде актуализирана и адекватна, за да може да осигурим служителите си, когато те придружават туристически ни групи, да им даваме релевантни суми за командировъчни, а от друга страна и за нашите корпоративни клиенти, тъй като хотелските цени за настаняване в България и Европа са много над тези нива вече, които Наредбата покрива", каза председателят на асоциацията Димитрина Горанова пред Bgtourism.bg.

Тя обърна внимание, че командировъчните се изплащат въз основа на наредбата, а тя е  приета преди повече от 15 години. Горанова е категорична, че инфлацията и обезценените пари вече не покриват разходите на работещите за настаняване у нас и в Европа, както и техните дневни.

ОЩЕ: ITA Airways пуска полети до България от 2-ри октомври

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Икономика

Любомир Дацов: Няма смисъл да...
Заместник-министър на енергетиката:...
Колко души работят в българската...
На ниво комисия: Определиха колко...
ОББ със събитие за тенденциите...
Бизнес климатът у нас се подобрява...
Само 3,6% от българите свързват...
Близо 50% ръст на посещенията...
Съдът постави държавата в положение...
Министър Пулев: Върховенството...
Ваня Григорова: Минималната...
Соларни панели за 11.2 млрд. евро...

Последни новини